STOP Legea grătarelor! Noi unde mai facem grătar?

NU mai facem grătar în păduri sau în faţa/spatele blocului, pentru că amenzile sunt cuprinse între 300 şi 3000 lei, dar UNDE PUTEM SĂ ORGANIZĂM UN PICNIC PÂNĂ SE MOBILIZEAZĂ AUTORITĂŢILE ÎN VEDEREA AMENAJĂRII SPAŢIILOR DEDICATE?

Legea spune că picnicurile se vor desfăşura doar în locuri special amenajate, în parcuri sau în zone limitrofe ale pădurilor din intravilanul localităţilor.

Spaţiile de picnic vor cuprinde zone speciale pentru aprinderea focului, se vor amenaja containere de recoltare selectivă a deşeurilor şi vor fi marcate corespunzător zonele destinate parcării auto.

Proiectul de lege privind desfăşurarea activităţii de picnic a fost adoptat pe 21 februarie de Camera Deputaţilor cu 155 voturi PRO şi 10 abţineri. "Prin adoptarea acestei legi, se urmăreşte prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic", se arată în expunerea de motive.

Autorităţile ne cer să organizăm grătare doar în locurile amenajate special pentru această activitate, dar care sunt aceste locuri? Nimeni nu le cunoaşte. În Bucureşti, singurul loc astfel amenajat se află în parcul Tineretului, zona Orăşelul Copiilor, unde au fost amplasate un număr de... 60 de grătare! DA, 60.

Cât de potrivit vi se pare numărul pentru a satisface miile de familii care vor să iasă la iarbă verde în weekend?

 

Dacă sunteţi de acord că această lege nu îşi găseşte temeiul în realitatea în care trăim, semnaţi PETIŢIA CONTRA LEGII GRĂTARELOR!