"STOP discriminarii pacientilor! STOP impartirii spitalelor in COVID/NON-COVID”

Nota bene: pentru ca ne priveste pe toti, petitia poate fi semnata de oricine, cadru medical sau nu, medic sau pacient, orice persoana care este de acord cu cele expuse mai jos. 830274D6-D4BF-4099-8465-529087A35234.jpeg

In contextul actual împărțirea spitalelor în "covid” și "non-covid” nu are nicio ratiune. Se anunta un posibil “al treilea val” de imbolnaviri, iar presiunea asupra sistemului trebuie distribuita uniform. Este inacceptabil sa existe spitale goale si in acelasi timp spitale supraaglomerate. Trebuie implicat tot personalul medical în efortul de tratare a tuturor pacienților fara discriminare, altfel ne putem astepta la multe decese evitabile. Niciun pacient nu poate fi neglijat, indiferent ce problema de sanatate are. Nicio patologie nu a dispărut odata cu aparitia COVID-19. In plus, medicii romani sunt obligati sa trateze pacienți Covid în afara competențelor oferite prin avizul de practica. Se impune o OUG de lărgire a competențelor, este inacceptabil ca medicii romani sa fie obligati la malpraxis si apoi sa fie trasi la raspundere de acelasi stat roman indiferent. Pacienți și medici deopotrivă suntem supuși riscurilor. Toate acestea se intampla intr-un sistem in care medicii români petrec peste 30 de ore continuu în spital de cateva ori pe luna, mii de gărzi într-o viață profesională, reprezentand muncă suplimentară obligatorie pentru asigurarea continuitatii activității medicale. Iar aceasta munca nu este recunoscuta ca atare nici prin plata orelor de gardă la un tarif decent, nici prin recunoașterea acestora ca vechime în muncă. In aceste conditii statul roman nu va reusi sa-si tina medicii in tara iar putinii profesionisti ramasi vor fi din ce in ce mai suprasolicitati si vor avea un randament din ce in ce mai slab. Ce pacient isi doreste sa fie tratat de un medic epuizat si amenintat de malpraxis?

Prin urmare solicitam:

  • Desfiintarea impartirii spitalelor in “covid/non-covid”.
  • Toate unitatile sanitare (spitale/policlinici etc) sa-si organizeze circuite functionale adaptate infrastructurii proprii, verificate si avizate de DSP.
  • Toate unitatile cu paturi ar trebui sa aiba compartimente/saloane covid, iar transferul pacientilor dintr-o unitate in alta sa se faca doar atunci cand competenta spitalului este depasita.
  • Numarul paturilor disponibile pentru pacientii cu COVID-19 in toate spitalele din tara, fie ca sunt pentru pacienti care au doar COVID-19, fie ca sunt rezervate pacientilor cu alte patologii dar care sunt si SARS-CoV-2 pozitivi, ar trebui centralizat, cunoscut in orice moment si transmis in timp real prin COSU serviciilor de ambulanta.  

Initiatori:

Dr Laura Zarafin - medic ATI, Spitalul Colentina Bucuresti

Dr Manuela Predila - medic obstetrica-ginecologie, Maternitatea Bucur, Bucuresti

Dr Ioana Nanian - medic psihiatru, Director medical al Spitalului de Psihiatrie Balaceanca, Ilfov

Dr Catalin Ovidiu Cristea - medic stomatolog, Manager al Spitalului de Psihiatrie Balaceanca, Ilfov

Prof Dr Cristian Baicus - medic internist, Medic sef al sectiei Medicala II, Spitalul Colentina, Bucuresti

Dr Adrian Zarafin - medic chirurg, Spitalul Colentina, Bucuresti

Dr Daniela Georgescu - medic hematolog, Medic sef al sectiei Hematologie, Spitalul Colentina, Bucuresti

Dr Irina Minescu - medic psihiatru, Manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Prahova

Dr Laurentiu Belusica - medic chirurg, Manager al Spitalului Orasenesc Gaesti, Dambovita

Dr Marian Stamate - medic ORL, Spitalul Coltea, Bucuresti

Dr Bogdan Tanase - medic chirurg, Director medical al Institutului Oncologic, Bucuresti

Dr Tatiana Grecu - medic ATI, Medic sef, Spitalul Judetean Tg Jiu


Dr Laura Zarafin    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Dr Laura Zarafin să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...