Stop la amenajare din Parcul Schaeffler - Livada Poștei și organizarea unei consultări publice

Petiție

Către: Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov

Noi, inițiatorii și semnatarii acestei petiții, cerem Primăriei Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov de urgență, stoparea imediată a lucrărilor de amenajare din Parcul Schaeffler - Livada Poștei și organizarea unei consultări publice prin care să se analizeze oportunitatea unui astfel de demers într-un spațiu public prin care una dintre categoriile principale de utilizatori este de astăzi privată de accesul la bucurie și recreere.

Astăzi 27.11.2023, acest proiect smulge zâmbetul de pe chipul a zeci de copii și părinți din tot Brașovul! O mare parte a derdelușului tradițional din parcul Schaeffler - Livada Poștei este acoperit cu gropi pentru copaci și băncuțe. Dorim ca Parcul Schaeffler - din Livadă să fie și al nostru al copiilor și părinților!

Grupul de inițiativă pentru păstrarea Parcului Schaeffler - Livada Poștei este format ad-hoc și dorește păstrarea Parcului Schaeffler - Livada deschis pentru activități de mișcare în aer liber cu copiii, atât în sezonul de iarna, cât și de vară, fără o urbanizare excesivă.

De ce este important?

Parcul Schaeffler - Livada Poștei este locul principal în care copii se bucură de iarnă dându-se cu sania că pe vremuri. Însă tocmai cel mai căutat derdeluș se amenajează cu infrastructură care face periculos și aproape imposibil utilizarea spațiului în acest mod tradițional. Zona, în care copiii și adulții (redevin și ei copii) râd și se simt bine este compromisă.

De asemenea vara, este momentul când oamenii se bucură de soare și stau pe această pajiște, la soare. Este o zona naturală, deschisă, cum în Brașov (centrul istoric) nu găsești ușor. În momentul de față simțim că se va transformă, și nu în folosul comunității, ci se va urbaniza treptat și acest spațiu verde, cu supraîncărcarea lui cu băncuțe sau alt tip de infrastructură.

Desigur ne dorim proiecte faine și inițiative de plantare, la care putem participa, dar nu considerăm că acest parc necesită astfel de lucrări. Împreună am putea să definim rolul acestei zone în care copiii experimentează mișcare în aer liber în toate sezoanele (inclusiv săniuș).

Picture_11.png

Picture_2.jpg

Grupul de inițiativă pentru păstrarea Parcului Schaeffler - Livada Poștei    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Grupul de inițiativă pentru păstrarea Parcului Schaeffler - Livada Poștei să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.