STOP ambrozie in Bragadiru! Primaria sa si faca datoria!!

Scopul acestei petitii este de a solicita, in mod organizat si in numar cat mai mare primariei din Bragadiru sa isi faca treaba, conform legii nr 62/2018 si a horatarii de guvern nr 17 din ianuarie 2021

Unde-s multi, puterea creste! Semnati, dati si vecinilor ca sa fim cat mai multi! Voi duce lista la Primarie si apoi la Prefectura! 
Impreuna putem schimba ceva, ne putem proteja copiii, batranii si pe noi!

Daca in perioada final de iulie - final de septembrie te confrunti cu dureri de cap, gat iritat, nas infundat, tuse, respiratie suieratoare, mancarime de ochi si nas, lacrimare excesiva, probleme de respiratie, cel mai probabil ai sau tocmai ai dezvoltat alergie la ambrozie. 

Vestea proasta este ca in Bragadiru este plin si autoritatile locale nu au luat masurile necesare!

Statistic, 1 din 5 persoane are alergie la ambrozie, deci daca esti norocos si pana acum ai scapat (se poate dezvolta la orice varsta in urma expunerii la ambrozie), sigur ai macar un membru al familiei sau un prieten care sufera nopti de insomnie din pricina ambroziei. 

Nu, nu este un moft, alergia la ambrozie nu are un tratment eficient si poate genera complicatii precum astmul. 

Ce trebuie sa faca primaria:

1. sa verifice si identifice terenurile infestate prin agentii agricoli angajati sau persoane din cadou administratiei publice locale desemnate prin dispozitia primarului

(verificarea trebuia facuta in intervalul 1-15 iulie, dar macar sa inceapa acum!)

2. sa transmita somatii, sa verifice si sa constate nerespectarea legii privind eradicarea ambroziei si sa aplice sanctiunea Avertisment pana pe 15 iulie

3. sa constate prin proces verbal nerespectarea legii si sa aplice, dupa data de 15 iulie amenzi contraventionale in valoare de 5000 pana la 20 000 de lei (da, personalul imputernicit prin dispozitia primarului este cel care incheie procesele verbale pentru contraventie!!!)

4. sa deruleze, impreuna cu ministerele dedicate campanii de informare in teritoriu privind pericolul reprezentat de ambrozie

5. sa elimine ambrozia de pe domeniul public! De exemplu, in zona de la giratoriu si spatiul verde de la podul suspendat peste autostrada de la intrarea in Bolintin este un lan de ambrozie.

Ce scuze nu acceptam de la primarie:

1. Ca nu a fost prevazut buget. Legea e din 2018, Mos Craciun vine in fiecare an in decembrie, asa cum ambrozia polenizeaza in fiecare an in iulie, deci se poate anticipa. 
In plus, daca ar aplica amenzile, ar suplimenta bugetul. 

2. Ca nu se pot notifica proprietarii pentru ca nu se cunosc si nu sunt date de contact. OK, poate asa e pentru 20% din cazuri, dar pentru restul de 80% ce s-a facut? Cate avertismente si cate  procese verbale de contraventie s-au incheiat? 

3. Ca se iau masuri: s-a transmis catre prefectura lista de terenuri cu ambrozie si acum se demareaza o licitatie publica pentru o firma care sa elimine ambrozia de pe spatiul public. Cu ce ma ajuta pe mine care abia respir sau pe copiii care vor dezvolta alergie intr-un an sau 2 ca e o lista la prefectura? Cat de eficient este sa vina o firma sa taie ambrozia dupa ce deja s-a scuturat polenul si anul viitor iese la fel?

4. Ca e personal putin si in concediu. Ambrozia, insomnia, astmul nu asteapta dupa concedii. In octombrie cand se termina concediile se termina si efectul ambroziei. In plus, unde-i lege, n-ar trebui sa fie si tocmeala.

 


Petriman Catalina    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Petriman Catalina să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...