Stop abuzurilor impotriva romanilor din Transnistria.....!

Joi 5 decembrie la ora 9,20 militieni transnistrieni au patruns in Liceul “Lucian Blaga” din Tiraspol (singurul cu predare in limba romana din asa zisa republica), conform portalului infoprut.ro. Cinci dintre ei au intrat in biroul directorului Ion Iovcev si l-au anchetat timp de doua ore pe probleme administrative-contabile (sesizarea unei angajate ca nu si-a primit salariul si lipsa cantinei si a salii de sport), care tin de competenta Ministerului Educatiei de la Chisinau. Atat directorul Iovcev, cat si directoarea adjuncta Raisa Padurean au fost amenintati cu arestarea. Directorului s-a cerut sa se prezinte pe 11 decembrie la Militie, in fata comisiei administrative, putand sa-si aduca si un avocat (!).

Acest fapt vine după ce, cu o săptămână în urmă, Liceul "Lucian Blaga" din capitala aşa-zisei republici nistrene a fost înconjurat de autorităţi cu sârmă ghimpată.

Ceea ce se întâmplă acum nu este o noutate în Transnistria, zonă în care şcolile româneşti au mai fost invadate şi devastate şi în 1992, şi în 2005. Ce doresc în fapt separatiştii nistreni este ca acest liceu să se "înregistreze" sub autoritatea Tiraspolului.

Aşa-zisul preşedinte al pseudo-republicii Transnistria, Evgheni Şevciuc, înaintat pe 4 decembrie, Sovietului Suprem de la Tirasapol un proiect de lege prin care se cere, potrivit aceluiaşi portal infoprut.ro, unirea Transnistriei cu Rusia. Asta, în condiţiile în care Transnistria are deja toate instituţiile create - preşedinţie, parlament, guvern, monedă proprie.

Cu toate că este o "ţară" nerecunoscută de nimeni. Acţiunea lui Şevciuc pare un răspuns la decizia, de la finele lunii trecute, a Republicii Moldova de-a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.


 


Uniunea Internationala a Femeilor Romane, UNIFERO Inc    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Uniunea Internationala a Femeilor Romane, UNIFERO Inc să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook