Spune STOP tăierilor de păduri din jurul Reșiței!

Primăria Reșița demarează o consultare publică pe tema tăierilor de păduri care aparțin muncipalității și vă solicită un răspuns ferm la întrebarea ” Sunteți de acord cu stoparea tăierilor de lemn din jurul Reșiței și utilizarea pădurilor în scop turistic și recreațional?”

De mai mulți ani asistăm la o agresiune constantă asupra spațiului urban, asupra zonelor verzi și mediului, asupra patrimoniului cultural și natural din Reșița și împrejurimi. Considerăm că deteriorarea constantă, din ultimii ani, a calității vieții și sănătății locuitorilor din Reșita este direct legată de dispariția unui mare numar de spații verzi, de tăierea abuzivă și iresponsabilă a arborilor din zona Munților Semenic și nu numai. Nu de puține ori, cetățeni ai orașului și organizații ale societății civile și-au exprimat public îngrijorarea cu privire la exploatarea lemnului chiar în interiorul municipiului. Zone din oraș sau din apropierea acestuia cunoscute și recunoscute ca spații destinate recreerii, turismului și drumețiilor (zona Cuptoare-Secu, Valea Sodolului, Dealul Lupacului etc.) au fost mutilate prin tăieri de arbori. Această situație obligă administrația locală să reacționeze.

Primaria Mun. Reșița    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Primaria Mun. Reșița să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.