Spune NU exportului de minori!

Spune NU "exportului de minori" !!!

 

Sustineti apelul unei mame care recent a aflat ca ii vor fi "rapitipoza2.jpg" copiii!

Scurta prezentare a cazului: Elena in urma cu aproximativ 2 ani din cauza neintelegerilor/batailor si abandonului copiilor ei de catre tatal acestora,  a revenit in Romania cu  Gabriel 3 ani si 10 luni si Maria Francesco 1 an si 5 luni. Tatal acestora, desi nu a dorit baietii si i-a abandonat impreuna cu mama lor la parintii lui, fapt recunoscut si probat cu acte de statul italian, batrani in varsta de 75/80 ani, acum doreste inapoierea copiilor in Italia din nou la domiciliul parintilor lui.

Mentionam faptul ca Elena si tatal copiilor ei nu au fost casatoriti ,el nedorind acest lucru chiar daca actele pentru casatorie le facuse in Ambasada Romaniei de 2 ori , doar a recunoscut legal copiii.  Incepand cu anul 2015 ,anul intoarcerii copiilor in Romania , Gabriel si Maria Francesco s-au integrat perfect in sistemul socio-educational romanesc. In prezent acestia comunica si inteleg doar in limba romana.

Elena este acuzata de rapire internationala de minori, cu toate ca a avut acordul tatalui de a veni in Romania cu ambii copii. El dorea efectiv sa scape de ei pentru ca nu si i-a dorit, fapt recunoscut de tatal copiilor in instanța. La Tribunalul Bucuresti judecatorii au considerat ca binele suprem al copiilor este ca acestia sa se intoarca alaturi de bunicii paterni si nu  sa ramana alaturi de mama lor ,nici macar alaturi de tatal lor !

La venirea in Romania, aceasta a fost internata impreuna cu copiii in Centrul de Protectie Anti-violenta a Mamei si Copilului din Iasi timp de 4 luni tocmai pe baza documentelor aduse din Italia, documente ce probau abuzurile fizice si psihice la care au fost supusi de catre tatal copiilor. 

La Tribunalul Bucuresti Elena a fost acuzata de rapire internationala de minori pe baza Conventiei de la Haga , Conventie care specifica clar ca in cazurile unde s-au constatat abuzurile asupra minorilor si daca acestia s-au integrat in noul mediu ,copiii trebuie sa ramana la noua resedinta ,departe de parintele abuzator. Judecatorii nu au tinut cont de nici un certificat psihologic depus la dosar de unde reiese frica copiilor de a se intoarce la tata, precum si situatia psihologica dramatica a copiilor la venirea in Romania, depresia de care sufereau acestia.

Toate procesele intentate de catre mama împotriva tatalui abuzator au fost castigate de aceasta,doar la Bucuresti a pierdut deoarece nu s-a tinut cont de probele aduse la dosar.

Toate anchetele sociale efectuate asupra mamei si a familiei acesteia au fost mai mult decat pozitive,de catre statul roman nu s-a cerut efectuarea unei anchete sociale in Italia,tocmai pentru a se stabili in ce conditii si unde ar trebui trimisi copiii. 

Elena a intentat recurs la Curtea de  Apel Bucuresti. Dupa prima sedinta de infatisare, judecatorii au respins dreptul acesteia la recurs, la reanalizarea cazului. Nu au considerat necesar ca binele suprem al minorilor trebuia luat in calcul. Nu s-a tinut cont de dorinta lui Gabriel de a  ramane cu mama si cu fratiorul lui, nu sa mearga "la tati care o batea pe mami".

In acest moment situatia este dramatica , Elena primeste somatii la executare,daca nu-si preda de buna-voie copii unui executor judecatoresc pentru ca acestia sa fie trimisi in Italia aceasta risca închisoarea .Tribunalul Bucuresti a acuzat-o pe mama si de prejudicierea statului roman doar pentru ca aceasta a venit acasa cu copiii ei,copii ce au dubla cetatenie, sunt si cetateni romani in acte. 

Tatal copiilor i-a facut acesteia si plangeri penale pentru ca mama se refuza sa-si dea copiii pe mâinile lui.

Elenei i s-a pus si poprire pe salariu pentru a i se putea plati cheltuielile de judecata a tatalui italian precum si amenda de sute de milioane data acesteia de catre Tribunalul Bucuresti.

Toate dovezile existente in acest caz demonstreaza, fara echivoc ca ne aflam in fata unui abuz fara margini, fiind incalcate drepturile fundamentale ale omului, a copilului.

De ce copiii romani sunt dati strainilor!!?

Semneaza si distribuie! Ajut-o pe Elena sa-si creasca copiii , cetateni romani , in  Romania !!!

 


Capitanita Elena    Contactați autorul petiției