Spune NU exportului de minori!

Spune NU "exportului de minori" !!!

Sustineti apelul unei mame care recent a aflat ca ii vor fi "rapitipoza2.jpg" copiii!

Scurta prezentare a cazului: Elena in urma cu aproximativ 2 ani din cauza neintelegerilor/batailor si abandonului copiilor ei de catre tatal acestora,  a revenit in Romania cu  Gabriel (3 ani si 10 luni) si Maria Francesco (1 an si 5 luni). Tatal acestora, desi nu a dorit baietii si i-a abandonat impreuna cu mama lor la parintii lui, (fapt recunoscut si probat cu acte de statul Italian) batrani in varsta de 75/80 ani, acum doreste inapoierea copiilor in Italia din nou la domiciliul parintilor lui. Mentionam faptul ca Elena si tatal copiilor ei nu au fost casatoriti (el nedorind acest lucru), doar a recunoscut legal copiii.  Incepand cu anul 2015 (anul intoarcerii copiilor in Romania), Gabriel si Maria Francesco s-au integrat perfect in sistemul socio-educational romanesc. In prezent acestia comunica si inteleg doar in limba romana.

Elena este acuzata de rapire internationala de minori, cu toate ca avut acordul tatalui de a veni in Romania cu ambii copii. El dorea efectiv sa scape de ei pentru ca nu si i-a dorit! In prima instanta, judecatorii au considerat ca binele suprem al copiilor este ca acestia sa se intoarca alaturi de bunicii paterni si nu  sa ramana alaturi de mama lor ,nici macar alaturi de tatal lor !

Elena a intentat recurs la Curtea de  Apel Bucuresti. Dupa prima sedinta de infatisare, judectorii au respins dreptul acesteia la recurs, la reanalizarea cazului. Nu au considerat necesar ca binele suprem al minorilor trebuia luat in calcul. Nu s-a tinut cont ca Gabriel a cerut explicit sa ramana cu mama si cu fratiorul lui, si nu sa mearga "la tati care o batea pe mami".

Toate dovezile existente in acest caz demonstreaza, fara echivoc ca ne aflam in fata unui abuz fara margini, fiind incalcate drepturile fundamentale ale omului, a copilului.

De ce copiii romani sunt dati strainilor!!?

Semneaza si distribuie! Ajut-o pe Elena sa-si creasca copiii (cetateni romani) in Romania !!!

Capitanita Elena    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).