Spune NU afacerii imobiliare de la Apromat (Timonierului 26, Sector 6, Bucuresti)

WhatsApp_Image_2023-07-07_at_10.12_.27_.jpgStimați cetățeni, împreună putem convinge Primăria Sectorului 6 să nu autorizeze proiectul de Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) inițiat de SC Timonierului Residential SRL, care prevede construirea, în Drumul Timonierului nr. 26, pe amplasamentul actualului Apromatco, a unor clădiri cu un regim de înălțime mare și cu o destinație neclară.

Acest proiect afectează major calitatea vieții locuitor din zonă, impactează semnificativ satisfacția privind locuirea și ignoră principiile dezvoltării urbane durabile. Proiectul propus are un impact negativ asupra vecinătății, generează supra-aglomerare și poluare (probleme stringente, cu care zona deja se confruntă) și afectează calitate și circulația aerului și a luminii naturale.

În zonă există o mare densitate a populației, cu un deficit de facilități și servicii publice, ceea ce limitează semnificativ calitatea mediului și a vieții. Apariția unor noi clădiri, cu un regim de înălțime ridicat, ar sufoca zona și ar crea un disconfort major locutorilor, indiferent de destinația acestor clădiri. Zona are nevoie să respire, are nevoie de spații verzi, locuri de petrecere a timpului liber, locuri de parcare etc., nu de betoane!   

Traficul în zonă este un coșmar. Străzile dintre blocurile existente nu au fost proiectate pentru actualele volume de autoturisme și de trafic. Lipsa locurilor de parcare este o adevărată problemă. Se parchează haotic, iar spațiul carosabil se reduce mult. Acest  lucru face ca, pe unele străzi, accesul mașinilor de intervenție în situații de urgență să fie dificil, chiar imposibil. Orice clădire nouă, indiferent de destinația ei, ar aduce și mai mult trafic, și mai multe autoturisme în zonă și mai multă populare și mai puține locuri de parcare. Aceasta cu atât mai mult cu cât parcarea subterană a complexului de clădiri are prevăzută descărcarea în str. Victor Ion Popa, o stradă îngustă, cu o singură bandă, cu sens unic, deja foarte încărcată de trafic.  

În zonă există un mare deficit de spații veri, iar noul Parc Liniei nu rezolvă această problemă. Pe străzile Liniei, Centurii și Azurului s-au construit în ultimii ani blocuri noi, care nu au venit însoțite de locuri de parcare (suficiente) și spații verzi. Peste tot este doar beton. Proiectul propus spre dezvoltare în Drumul Timonierului nr. 26 va însemna din nou beton, multă poluare, haos și disconfort major pentru locuitorii din zonă.

Experiența de până acum nu oferă cetățenilor nicio garanție că un astfel de proiect, ce urmeză logica profitului, odată finalizat va arăta exact ca în planșele și schitețe inițiale. Realitatea a demonstrat de multe ori că, în procesul de implementare, apar etaje suplimentare, dispar spații verzi sau se modifică diferiți parametri, fără ca acest lucru să afecteze în vreun fel finalizarea proiectului și recepția construcțiilor.

Așadar, haideți să luăm atitudine! Haideți să acționăm, astfel încât interesul cetățeanului să primeze în fața intereselor imobiliare, economice sau de altă natură.

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Daniel va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...