spune DA pentru ADOPȚII

WhatsApp_Image_2018-12-03_at_20.17_.39_.jpeg

SPUNE DA pentru ADOPȚII

Vrem să le oferim o șansă reală copiilor din România! Deschideți adopțiile internaționale!

România are aproximativ 55.000 de copii abandonați, care se află în sistemul de protecție al statului, în centrele de plasament sau în servicii de tip familial. Sunt copii care au nevoie de o familie, de îngrijire și iubire, ca orice alt copil!
Printre aceștia există copii declarați greu adoptabili, adică acei copii pentru care adopția la nivel național nu a avut succes, care au o formă de dizabilitate gravă, o vârstă înaintată sau semne vizibile că aparțin altei etnii. Și aceștia așteaptă cu nerăbdare o familie. De cele mai multe ori... în zadar.
Și nu pentru că românii nu sunt capabili să iubească și să adopte copii cu dificultăți, ci pentru că sistemul de sănatate, sistemul social și presiunea socială nu îi ajută să își poată asuma astfel de responsabilități.
Cei cu dizabilități grave sunt condamnați la petrecerea copilăriei în centre pentru copii cu handicap sever, de cele mai multe ori, până când se sting...
Haideți să le transmitem parlamentarilor că este momentul să acorde o șansă copiilor declarați greu adoptabii, care așteaptă cu nerăbdare o familie iubitoare care să-i adopte, chiar și din afara țării.
Legea adopției este acum în Parlament, a trecut de votul Senatului și urmează să fie în dezbatere la Camera Deputaților.
În prezent, adopția internațională este posibilă doar dacă:
• adoptatorul sau unul dintre soţii familiei adoptatoare este rudă până la gradul al patrulea inclusiv cu copilul pentru care a fost încuviinţată deschiderea procedurii adopţiei interne;
• adoptatorul sau unul dintre soţii familiei adoptatoare este şi cetăţean român;
• adoptatorul este soţ al părintelui firesc al copilului a cărui adopţie se solicită.
Asta înseamnă că familiile din alte state, care nu se încadrează în condițiile de mai sus, dar care își doresc să adopte un copil, să-i ofere un context prielnic de dezvoltare, iubire și stabilitate financiară, nu au această posibilitate.
Haideți să le oferim împreună o șansă la viață și șansa de a avea o familie!
Propunem modificarea legii pentru a se permite deschiderea adopțiilor internaționale. Alte țări au făcut acest pas de ani de zile. Au decis că viața copiilor este importantă și că merită o șansă la o familie iubitoare, indiferent de unde este aceasta!
În 2012 și 2016, Bulgaria a fost pe locul 10 la numărul de copii adoptați internațional. În 2015, a fost pe locul 7. În perioada 2004-2016, 3.540 de copii bulgari au fost adoptați de către familii internaționale. Haideți să facem și noi acest pas! Dați-le o șansă și copiilor din România!
Semnează petiția și oferă-i unui copil greu adoptabili din România șansa la viață, la iubire, la familie!


Cornelia CREVEAN, Bogdan MARIN    Contactați autorul petiției