S.O.S Hotelul-restaurant ,,Carpati " din Calafat !

Fostul Hotel-restaurant ,,Ionita Marincu" construit in perioada interbelica,ulterior redenumit ,,Palace" si la finalul sau existential ,, Carpati", situat in zona zero a orasului,la nici 30 m de faimosul Muzeu Marincu  si aprox. 120 m de malul Dunarii, ar putea reprezenta pentru Calafat principala atractie turistica ...asta, doar daca vom face cu totii front comun in aceasta petitie on-line adresata catre Primaria Calafat, Consiliul Local Calafat,Consiliul Judetean Dolj, Guvernul Romaniei, Ministerului Culturii, Parlamentul Romaniei, in care sa cerem exproprierea acestei cladiri de patrimoniu de la cei care o detin si au lasat-o intr-o paragina totala .

Aceasta varianta a exproprierii este posibila si va promitem, noi cei care am initiat acest nobil demers, sa facem tot ceea ce este omeneste si legal pentru a salva aceasta cladire monument a Calafatului si a zonei si a o include in circuit turistic .

Acest Hotel-restaurant ,, Carpati" ,candva bijuteria de referinta a Calafatului , care are la subsol si o frumoasa crama ar putea fi decorat la interior, dupa renovare, cu fotografii tip canvas din istoria Calafatului interbelic , lucru care l-ar face extrem ,extrem de atractiv pentru turistii care vin in Calafat, dar mai ales pentru cei straini care practica turismul cu vase de croaziera pe Dunare si care in curand vor acosta in Portul acestui oras.

Haideti noi toti,cei care mai simtim un real respect pentru acele vremuri demult apuse, sa ne unim fortele pentru a salva si a readuce la viata cel mai frumos simbol al Calafatului !

VOTATI PETITIA ON-LINE si faceti-o cunoscuta pe Facebook !!!

DEMERSUL NOSTRU VA AJUNGE LA TOATE INSTITUTIILE STATULUI MENTIONATE MAI SUS !

DIN RESPECT PENTRU ISTORIA ORASULUI TRANDAFIRILOR ,CALAFAT, VOTEAZA, GESTUL FIECARUIA CONTEAZA !

Adevarul de Calafat    Contactați autorul petiției