Solicităm reluarea activității fără restricții a tratamentelor balneare și spa, precum și deschiderea piscinelor terapeutice interioare în cadrul centrelor de tratament si spa

Singuri în Europa!

Suntem singura țară din Uniunea Europeană unde restricțiile aferente industriei balneare și spa nu au fost ridicate în totalitate, piscinele terapeutice din centrele spa fiind în continuare restricționate. Celelate state membre UE și-au dat seama că industria turismului de sănătate reprezintă al doilea front de luptă împotriva bolilor degenerative cronice și o plus valoare adăugată pentru evoluția bolii și a complicațiilor acesteia la toate grupele de vârstă. România deține resurse naturale, pe care însă nu le putem folosi în totalitate pentru a preveni, vindeca, liniști.

Dorim redeschiderea completă a activității unităților balneare și spa,  cu respectarea tuturor normelor de igienă și de prevenție specifice.

Semnează petiția pentru că:

  • România este una dintre cele mai bogate țări ale Europei în resurse naturale. Lăsați-ne să le folosim! Băile heliotermale și băile terapeutice reprezintă cei mai eficienți factori curativi ai balneoterapiei din toate timpurile.
  • Românii pot și au nevoie să se facă bine în România.
  • Balneologia din România are o tradiție de secole. Astăzi folosim resursele sale naturale și în terapii spa. Avem o responsabilitate față de această moștenire. Resursele României sunt ale noastre, ale tuturor, asemenea și responsabilitatea.
  • Spa înseamnă sănătate prin apă. Pentru că apa vindecă. România are nevoie de centrele de sănătate balneară. România are nevoie de deschiderea piscinelor și de accesul la procedurile de hidroterapie.
  • Sectorul balnear și spa este un contributor important la bugetul de stat. Turismul balnear este una dintre activitățile economice care aduc plus-valoare economiei românești, iar prin misiunea sa de menținere a sănătății populației, refacerea capacității de muncă și prevenire a unor afecțiuni, acesta are și o utilitate publică.
  • După restricțiile impuse în pandemie și restricțiile pe care le respectăm acum, avem o industrie în pragul colapsului și vom pierde până la sfârșitul anului 50% din specialiștii români care lucrează în centrelele balneare și spa. România are nevoie să beneficieze de resursele sale naturale!
  • Investițiile ultimilor ani în segmentul de balneologie și spa au adus României premii pentru inovație și excelență în Europa. Am învățat să folosim resursele noastre și le-am adaptat la realitățile zilelor noastre pentru a vindeca. Nu putem pierde tot ce s-a construit cu greu în ultimii ani!
  • Până la sfârșitul acestui an, 60% din companiile cu profil balneo și spa nu vor supraviețui restricțiilor și vor intra în faliment. Industria care tratează sute de mii de pacienți români în fiecare an, trebuie să supraviețuiască! Investițiile românești și stațiunile noastre trebuie să aibă un viitor!

Vă mulțumim!


Organizația Patronală a Turismului Balnear din România    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Organizația Patronală a Turismului Balnear din România să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...