Începerea studiilor în format fizic - Facultatea de Administrație Publică (SNSPA)

Prin prezenta petiție solicităm atât conducerii Facultății de Administrație Publică cât și conducerii SNSPA începerea studiului în variantă fizica din semestrul al II-lea al acestui an universitar.

În CODUL UNIVERSITAR al drepturilor şi obligaţiilor studentelor şi studenţilor din SNSPA este prevăzut în mod EXPRES la art. 9 alin. (25) "Dreptul la un învățământ de calitate".

Conform majorității studiilor efectuate asupra învățământului online vs. învățământului fizic, cel din urmă s-a dovedit a fi mult mai eficient. SCOPUL principal al oricărei universități este FORMAREA INTELECTUALĂ a studentului. Lucru care nu pare CLAR în ceea ce privește decizia conducerii de a ține curusurile în format online chiar și în perioadele când riscul epidemiologic nu era ridicat!

Aici găsiți studii referitoare la ineficiența studiului online:

https://www.tonybates.ca/2021/08/26/research-showing-that-virtual-learning-is-less-effective-than-classroom-teaching-right/

Mai mult, TOATE studiile arata că sănătatea mintală este afectată într-o oarecare măsură (în funcție de individ) din cauza stilului de viață impus în situația pandemică. Desigur, învățământul online este un factor uriaș în accentuarea incapacitatilor sociale prin anxietate, depresie, stres etc.

Sănătatea mintală are efect DIRECT asupra capacității de învățare...în cazul acesta, vă mai aduceți aminte rolul universităților?

Motivele pot continua la nesfârșit, sunt cunoscute foarte bine atât de către studenți cât și de către cadrele didactice.

În concluzie...

SOLICITĂM să ni se respecte DREPTUL la un învățământ de CALITATE!
SOLICITĂM conducerii să ia cu adevărat în considerare VOCEA studenților!
SOLICITĂM cursuri în format FIZIC!


Leca Gabriel-Vlad și Decu Carlisa    Contactați autorul petiției