Cerem respectarea dreptului de a ne apara credinta ortodoxa

Comentarii

#401

Ramanerea in credinta Ortodoxa si apararea Bisericii Ortodoxe, care este singura Biserica Adevarata si Mantuitoare, al carei unic cap este Iisus Hristos Dumnezeu, este cheia biruintei in lumea de azi.
Credinta Ortodoxa este singura credinta adevarata, pentru ca a fost predata noua de Insusi Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat. Daca Insusi Dumnezeu a venit pe pamant si a patimit pentru mantuirea omului pana la moarte, cine sunt eu Sa-L tradez? De ce sa tac atunci cand trebuie sa marturisesc Adevarul?
Daca Singur Dumnezeu a biruit moartea si ne-a daruit viata vesnica, cum poate cineva sa incerce Sa-I submineze autoritatea? Toate ereziile si toate sectele care exista astazi nu sunt in credinta adevarata lasata de Iisus Hristos Dumnezeu, ci sunt departe de adevar, sunt chiar impotriva Adevarului, facandu-se astfel hulitori impotriva Duhului Sfant.
Hristos a intemeiat Biserica Sa pe marturisirea de credinta a Sfantului Apostol Petru si nimeni, niciodata nu va putea schimba acest lucru. "Si Eu iti zic tie ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui." (Matei 16:18)
Nicio religie sau "biserica" intemeiata de om nu e adevarata pentru ca omul nu e Dumnezeu, omul e creatie, nu Creator.
Oricat de hulita si de prigonita ar fi Biserica Ortodoxa, niciodata nu va fi biruita! Pentru ca exista un singur Adevar, o singura Biserica, o singura Credinta! Iar cei ce Ii urmeaza lui Iisus Hristos Dumnezeu sunt cu adevarat ostasi ai Lui: "Daca veti ramane in cuvantul Meu, sunteti cu adevarat ucenici ai Mei; Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi". (Ioan 8: 31-32)
Prin Taina Sfantului Botez am devenit toti ostasi ai lui Hristos, deci datori suntem Sa-L aparam pe Dumnezeu cu sabia Adevarului!
Hristos este Calea, Adevarul si Viata.
Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat!

Andra-Mihaela Vasile (Bucuresti, 2017-02-18)

#404

Sunt ortodoxa și asa voi rămâne in veci!

Veronica Ganea (Azuga , 2017-02-19)

#406

Semnez pentru apararea Ortodoxiei

Georgiana Miloiu (gosheim, 2017-02-19)

#408

Tamas

Tamas Vasile Ovidiu (Apahida jud cluj, 2017-02-19)

#409

Cred intru Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, a carui Cap este Iisus Hristos Dumnezeul si Mantuitorul nostru.

Mihai Miloiu (Gosheim, 2017-02-19)

#410

Semnez pentru ca vreau sa raman ortodoxa.

Maria Corogeanu (VASLUI, 2017-02-20)

#411

semnez cu tot sufletul aceasta petitie , semnez pt adevar , pt apararea dreptei credinte , semnez pt marturisitorii prigoniti pt Hristos

mirela dumitriu (iasi, 2017-02-20)

#412

Nu putem servi la doi stapani. Crestinul ortodox trebuie sa constientizeze inselatoria /sminteala care are loc in biserica romana ortodoxa in urma acestui sinod. Lupta este acum fatisa. Aleg sa fiu ostas a lui Hristos!

Elena Lintia (Philadelphia, 2017-02-22)

#418

Nu sunt de acord Cu ecumenismul pt caci calca in picioare predaniile Sf Parinti si sub pretextul unei fas inchipuite iubiri, se incearca a se trage in mod viclean turma lui Hristos in iad!
Dumnezeu ne -a creat liberi , deci nu suntem de acord sa ni se bage obligatoriu pe gat erezia!

Sandu Aurel (Como, 2017-02-23)

#419

Sunt impotriva ecumenismului si a tradarii ortodoxiei prin pseudoSinodul din Creta

Marilena Maciuca-Veres (Sfantu Gheorghe, 2017-02-23)

#422

E important sa ne dorim mantuirea sufletului si aceasta nu se poate realiza decat in Biserica Ortodoxa.

Adriana DRAGHITA (Dumbraveni, 2017-02-23)

#423

Semnez pentru apararea credintei ortodoxe si impotriva clerului ecumenist.

CREANGA TEOFIL (SUCEAVA, 2017-02-23)

#424

Apar Ortodoxia

Santa Daniela (Maramues, 2017-02-23)

#427

Un NU hotarat ecumenismului, erezia ereziilor! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Constantin Cretu (Constanta, 2017-02-23)

#428

Doamne Ajuta!

Florentin-Bogdan D (Bucuresti, 2017-02-24)

#429

Cand este pusa in primejdie mantuirea noastra , constiinta imi spune ca avem dreptul sa intrebam... ierarhii au obligatia sa ne raspunda ..daca mai cred ca sunt parintii nostrii. Lipsa de comunicare si impunerea prin metoda -lasa ca stiu eu mai bine- fara o dezbatere reala asupra articolelor eretice ce se vor impuse in Biserica cea Una duce la delimitarea mea de actiunile acestor ierarhi. Dumnezeu sa-i miluiasca pe toti cei care urasc minciuna dar si pe cei care o raspandesc cu voie sau de nevoie.

Luta Dorel (Suceava, 2017-02-24)

#432

Semnez pentru că mă doare și îmi pasă de ceea ce s-a ales de valorile acestui neam. Doamne Ajută-ne!

Andreea Cândescu (Alba Iulia, 2017-02-24)

#433

Semnez pentru că textul petiției exprimă ÎNTRU TOTUL convingerile mele personale

Adriana-Ioana-Mihaela GROSU (Suceava, 2017-02-24)

#434

Scapa-ne Doamne de ecumenisti si tine-ne in dragostea Ta!

madalina stoleru (edmonton, 2017-02-24)

#436

Sunt impotriva ereziilor adoptate la sinodul talharesc din Creta.

Ioan-Laurentiu Ducuta (Bucuresti, 2017-02-25)

#438

Apar dreapta credinta crestin ortodoxa.
Doamne ajuta!

vasilica tudoroiu (targoviste, 2017-02-25)

#440

DOAMNE cearta-ne ,bate-ne dar nu ne parasi!Amar ne este noua acum ca nu avem pastori vrednici dar vai si-amar de ei cand TATAL NOSTRU le va ridica cinstea si vor fi obligati sa se supuna altora mai vrednici caci ereticilor li s-au supus deja.Plang Sfintii nostri dragi in ceruri pentru noi dar si pentru iudele care ne conduc.Sa ne rugam pentru noi dar in primul rand pentru ei caci streangul si l-au agatat in pom dar privirea le este prea tulbure ca sa-l mai vada.DOAMNE AJUTA-NE

claudia brasoveanu (brasov, 2017-02-25)

#441

Dovada ca ierarhia superioara BOR ne minte in mod voit si repetat:

Daca au mintit o data (cu icoana MD, dovedit, fara dubiu, v. mai jos), in tara, inseamna ca pot minti oricand vor si le convine, cu atat mai mult in Creta.

Icoana care a venit la Slobozia si Constanta in perioada nov. 2016 si resp. feb 2017, NU ESTE icoana Maicii Domnului de la Manast. Nicula si nici o copie a acesteia, asa cum au anuntat oficial,
CI ESTE icoana Maicii Domnului Ilisua (= icoana din Muzeul Mitropoliei Clujului / din Orasul Cluj).
http://bisericaicoanei.ro/duminica-ortodoxiei/icoana-de-la-ilisua/

Basilica News, Trinitas Tv, Episcopiile Slobozia si Constanta, Ziarul Lumina s.a. mijloace media oficiale au dezinformat in mod repetat si voit, la comanda.
Ierarhii Sloboziei, Tulcei, Clujului si Tomisului au afirmat oficial si explicit ca e vorba despre: "Icoana MD de la Manast. Nicula" !!!
Inregistrarile video, foto scl stau marturie
http://ziarullumina.ro/pelerinaj-la-manastirea-sfintii-voievozi-din-slobozia-117309.html
https://www.youtube.com/watch?v=Bb6g6lM9Klc
http://www.arhiepiscopiatomisului.ro/index.php/ierarh/ips/agenda-de-lucru/1205-icoana-maicii-domnului-de-la-manastirea-nicula-soseste-la-constanta
http://basilica.ro/icoana-maicii-domnului-de-la-nicula-va-fi-adusa-la-constanta/
http://trinitastv.ro/stiri-video/bucurie-duhovniceasca-pentru-credinciosii-din-constanta-79664
https://www.youtube.com/watch?v=un7up-8BeVk

Iata stirea oficiala din Ziarul Lumina de atunci (10 nov. 2016):
"Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, județul Cluj, a fost adusă în perioada 4 - 9 noiembrie 2016 spre închinare clerului şi credincioşilor din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor. Aducerea sfintei icoane făcătoare de minuni a fost prilejuită de sărbătorirea hramului Mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia... Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula a rămas spre închinare până ieri, 9 noiembrie 2016."
http://ziarullumina.ro/pelerinaj-la-manastirea-sfintii-voievozi-din-slobozia-117309.html
si secventele corespunzatoare de pe Trinitas TV
https://www.youtube.com/watch?v=Bb6g6lM9Klc

Raspunsul oficial [penibil !] de la Episcopia Slobozia, din noiembrie 2016, atunci cand li s-a atras atentia ca sunt in eroare totala:
· Biroul de presa ESC <birpresesc@yahoo.ro>
·
· 2016 Nov 7 at 2:20 PM
"Vă mulțumim pentru informațiile oferite, regretând că s-a produs această dezinformare.
Icoana Maicii Domnului primită la Episcopia Sloboziei și Călărașilor este într-adevăr Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului.
Având același autor ca și Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula și neștiind că mai sunt încă trei icoane pictate de el, ne-a făcut să exprimăm această regretabilă confuzie."

Comentarii:
Este regretabil ca ierarhii nostri si ceilalti membri ai clerului care apar in filmarile Trinitas TV s.c.l. dezinformeaza cu atata seninatate si nonsalanta, deliberat si in cunostinta de cauza.

Ce incredere mai putem avea ?

O icoana atat de veche si valoroasa (cum este icoana MD Ilisua de la Muzeul Mitropoliei de Cluj / din Orasul Cluj) a sosit cu aprobari speciale, acte oficiale insotitoare si doveditoare si a fost insotita de o delegatie care a venit de la Muzeul Mitropoliei de Cluj si nu de la Manast. Nicula. Este imposibil ca organizatorii din Constanta (si respectiv Slobozia, in nov. 2016) sa nu fi cunoscut aceste aspecte.

Acest lucru a fost cunoscut de catre organizatori care ne considera tampiti si astfel ne mint in fata, bazandu-se pe neatentie si emotia pelerinajului, iar pentru cei care au observat, pe teama de a lua atitudine, in spiritul adevarului (care, in ultima instanta, este Hristos).

Faptul ca unii organizatori sustin ca nu au cunoscut ca exista trei icoane facatoare de minuni, “surori”, pictate de acelasi preot (Luca din Iclod, din sec. XVII): MD Nicula de la Manast. Nicula, MD Ilisua de la Muzeul Mitropoliei din Cluj / din Orasul Cluj si MD de la Manast. Stramba, jud. Salaj – arata doar lipsa acestora de pregatire si acoperirea superiorilor - si nu poate constitui nicidecum o scuza.

Organizarea unor asemenea pelerinaje este o initiativa foarte buna.
Numai ca astfel de ocazii nu trebuiesc folosite cu rea-credinta / rea-vointa pentru manipulare sociala si religioasa (“cat de mult poate fi mintit poporul incat sa nu-si dea seama si sa nu reactioneze”).
Din fericire Maica Domnului este aceeasi in toate icoanele ei si a binevoit sa viziteze si zona Constantei (respectiv si Slobozia, in nov. 2016), onorandu-ne cu prezenta sa !

Iar daca au mintit o data (cu icoana MD, dovedit, fara dubiu, v. mai sus), in tara, inseamna ca pot minti oricand vor si au interes, cu atat mai mult in Creta. Quod erat demonstrandum.

Bogdan Damian (Bucuresti, 2017-02-25)

#449

Eu nu am decat UN DOMN, O CREDINTA SI UN BOTEZ. Adica sunt si voi ramane in veci ORTODOX.

Vlad Mihai Andrei (Iasi, 2017-02-26)

#450

Imnul adresat Ortodoxiei de către Iosif Vrienios (1350-1431), dedicat fiecărui credincios a cărui inimă este înflăcărată de iubirea față de Biserica lui Hristos: “Nu ne vom lepăda de tine, iubită Ortodoxie! Nu vom minţi față de tine, Cinstire de Părinți predanisită! Nu ne vom îndepărta de tine, Maică, bună-cinstire. Întru tine ne-am născut și întru tine trăim, și întru tine vom adormi! Iar dacă vremea o va cere, și de mii de ori vom muri pentru tine.”

FLORESCU DOINA (BRASOV, 2017-02-27)

#452

...plange inima-n mine.

Ligia Popovici (Toronto, 2017-02-27)

#459

Acest sinod este începutul pan-ereziei

mihai ioan (ramnicu valcea, 2017-03-01)

#463

Dumnezeu este ORTODOX. Iar eu sunt DUPA CHIPUL si ASEMANAREA. Deci respir ORTODOX. Nu este o optiune. Este intrinsec, stabilit ontologic. Doar dracul se dezbina in sine.

Laurentia Stelea (snagov, 2017-03-01)

#465

Sunt impotriva ereziilor adoptate la sinodul talharesc din Creta. Cititi https://apologeticum.wordpress.com/2011/03/13/rugaciune-pentru-neamul-romanesc-de-parintele-gheorghe-calciu/ poate se indura Domnul de noi, romanii

Teodor Goga (Tecuci, 2017-03-01)

#471

Semnez pentru ca sinodul din Creta a fost si este talharesc.

Tudor Constantin (Bucuresti, 2017-03-02)

#474

Semnez pentru ca sunt ortodox si asa vreau sa mor: ortodox!

Gheorghe Campian (Bergen, 2017-03-02)

#478

Semnez pentru ca sunt ortodox si sunt preot.

Evghenii Televka (Prod, 2017-03-06)

#479

Cred (...) în Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostoleasca Biserică”

alexandra elena ionescu (bucuresti, 2017-03-07)

#480

sunt impotriva ecumenismului eretic

Raglean Cristian (Brasov, 2017-03-09)

#482

Consider ca avem in primul rând OBLIGATIA de a ne apăra dreapta credință. Dacă cele acceptate la acest Sinod, de către ierarhii noștri duc la o relativizare a ortodoxiei și un amestec nociv cu idei și practici ne-ortodoxe, nu sunt de acord cu linia pe care ne împing și pe noi. Crestinismul este doar cel drept-slăvitor, nu cel agiornamentat cu sincretisme. Clericii noștri nu au explicat nimic in biserici despre deciziile acestui sinod, nesocotindu-și păstoŕiții. Rezultatul atitudinii = esec total, tulburare, dezbinare.

Liana-Dorothea Stefan (Constanta, 2017-03-13)

#483

Semnez pentru datoria sfanta a omului din popor,fata de copii si stramosi, de a-si pastra credinta ortodoxa stramoseasca neschimbata ,nesecularizata!

ELENA TONE (BRAILA, 2017-03-13)

#485

Discern ca acest sinod din Creta prin hotararile sale propovaduieste ecumenismul care este erezia ereziilor . Sunt pacatos dar nu vreau sa fiu si eretic.

Fieraru Marian (Moreni, 2017-03-15)

#488

AVEM DREPTUL SA NE APARAM CREDINTA OTODOXA LASATA DE MOSII SI STRAMOSII NOSTRI! NU ecumenismului!!!! NU tradatorilor de credinta si de neam!!!

Ana-Maria Chirosca (Galati, 2017-04-04)

#492

Semnez pentru ca asa se cuvine.

Pisau Mihai (Ploiesti, 2017-04-30)

#496

Semnez aceasta petitie , pentru ca sunt satul cu toate tampeniile pe care ni le impun cu forta cei din Occident !

Marian Stoica (Urziceni, 2017-06-14)

#499

Dacă episcopul tău ar învăţa orice în afara orânduielii date, chiar de trăieşte în curăţie, sau de săvârşeşte semne, sau de prooroceşte, să îţi fie ţie ca un lup în blană de oaie, căci lucrează nimicirea sufletelor”

Lucian Sandru (Cluj, 2017-06-26)

#500

Liniștea mea sufleteasca

Diana Cenusa (Bacau, 2017-06-30)

#502

Sper ca Bunul Dumezeu sa va aduca pe toti din nou pe calea ce dreapta. Doamne ajuta, Amin!

Cosmin Florin Cotca (Oradea, 2017-10-15)

#506

Trăim vremurile de pe urmă, vreau sa lupt pentru ADEVĂRATA CREDINȚĂ CREȘTIN ORTODOXĂ

Alina Pop (Fagaras, 2019-07-27)

#508

Nu sunt de acord cu ecumenismul!

Mos Vasile (Baia Mare, 2019-12-04)

#511

Sunt împotriva sinodului ortodox din Creta și împotriva ereziilor ce sau stabilit acolo

Sorin Adrian Iovancea (Alcala de henares, 2020-01-29)

#515

Cred întru Unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, al tuturor celor văzute și nevăzute.
Și întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, iar nu făcut; Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut.
Care pentru noi, oamenii, și pentru a noastră mântuire, S-a pogorât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria, și S-a făcut om.
Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponțiu Pilat și a pătimit și S-a îngropat.
Și a înviat a treia zi, după Scripturi.
Și S-a înălțat la ceruri și șade de-a dreapta Tatălui.
Și iarăși va să vină cu slavă, să judece viii și morții, a Cărui împărăție nu va avea sfârșit.
Și întru Duhul Sfânt, Domnul de viață Făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl și cu Fiul este închinat și slăvit, Care a grăit prin prooroci.
Întru una, sfântă, sobornicească și apostolească Biserică.
Mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor.
Aștept învierea morților.
Și viața veacului ce va să vie.

Amin!

Iulian Minea (Calarasi, 2020-03-06)

#524

Nu sunt de acord cu ecumenismul.

Sofica Syabo (Jilava, 2020-04-30)

#525

Apararea credintei ortodoxe stramosesti

Mihai Grigoras (Bucuresti, 2020-05-02)Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...