Si copiii cu boli renale au nevoie de sprijin

In 2018 se nasc tot mai multi copii cu malformații renale de toate tipurile. Multe dintre acestea evolueaza catre insuficienta renala si necesita transplant. Pe langa asta tot mai mulți copii de varsta foarte mica au depuneri de tipul pietrelor la nivelul tractului urinar. In aceste condiții în tara noastra poti număra pe degete medicii nefrologi pediatri si sectiile de nefrologie din spitalele de pediatrie. Despre urologi pediatri nici nu putem sa vorbim pt ca nu avem aceasta specializare. La fel si despre o clinica de urologie pediatrica.La partea de investigatii situatia este la fel de sumbra. Scintigrafia renala nu este gratuita. In București este un singur medic care face aceasta investigatie, fapt care prelungeste foarte mult timpul de asteptare, pana la câteva luni, timp pretios pt copiii care necesita interventii chirurgicale urgente. Toate acestea si multe altele trebuie schimbate, motiv pentru care va rog sa semnati petitia prin care sa le cerem celor in masura sa faca ceva.