Sesiune examene online Danubius Galati

Aducem în discuție riscul ridicat de infectare în randul studenților care vin din toată țara (sau din afara acesteia), o mare parte dintre ei refuzând să se vaccineze.

Chiar și vaccinați, există riscul de a lua virusul și a-l răspandi (celor din jur și rudelor, mulți dintre noi având în jur oameni cu probleme de sănatate), fiind astfel nevoie de un mediu extrem de controlat în rândul studenților (lucru puțin posibil) și testare constantă. Testarea implică existența unor fonduri pe care facultatea nu cred ca va fi dispusă să le ofere, iar pe care o parte dintre studenți nu le au.

Luam, de altfel, în calcul și examanele cu mai multe grupe, care fac imposibilă desfășurarea lor cu toți studenții în aceeași clasă și poate chiar în același timp, pentru că sălile nu vor permite prezența prea multora dacă se respectă distanțarea și aerarea acestora (este posibil și să nu existe săli destule fiindcă nu vom fi singurii care susținem examen în ziua respectivă) și ar fi greu și pentru profesori să vină în mai multe zile pentru același examen care, ideal ar fi, să aibă același grad de dificultate. Ultima problema aduce în discuție posibila infectare cu virusul, înainte sau în timpul sesiunii, aspect care ar cauza și mai multe probleme.

În ansamblu, susținerea sesiunii fizice implică, și cel mai probabil va implica și peste cateva luni, un risc major de îmbolnavire și răspandire a virusului, implica anumite resurse economice pe care nu toți ni le permitem și per-total un grad mai ridicat de stres față de cel pe care sesiunea îl creează deja.

De asemeni, în luna martie am fost informați de către departamentul de secretariat al universității ca sesiunea se va desfășura în sistem online. Pentru studentii care vin din afara orasului/tarii este dificil sa gaseasca acum, loc de cazare intr-un timp atat de scurt, fiind astfel in imposibilitatea de a se prezenta la toate examenele din sesiune.

Dorim susținerea sesiunilor de examene în format online în primul rând pentru a nu ne risca sănatatea noastra, a cadrelor didactice și a tuturor celor din jurul nostru și pentru a nu crea dificultăți într-o perioadă care este deja copleșitoare pentru marea majoritate.

Studenții Facultății de Drept, anul IV din cadrul Universității Danubius, Galați

Amariei Mihaela Diana    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Amariei Mihaela Diana să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.