SEMNEAZA pentru EXCLUDEREA MAGISTRATILOR CARE FAC ABUZURI

 

 

Am propus modificarea Legii nr. 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, care prevede că magistratul care îşi îndeplineşte atribuţiile cu rea-credinţă, gravă neglijenţă sau nu respectă deciziile CCR să fie exclus din magistratură.
De asemenea, conform proiectului, toate actele încheiate de cei găsiţi vinovaţi (ulterior săvărşirii uneia dintre aceste abateri) vor fi nule de drept și vor fi obligaţi să restituie toate drepturile salariale încasate ulterior săvârşirii abaterilor.

Este important să înțelegem că puterea judecătorească nu este subminată de cei care iau atitudine împotriva abuzurilor și care exprimă public această indignare, ci de cei care, din interiorul justiției, calcă în picioare libertatea cetățenilor. Astfel de persoane nu trebuie să facă parte din sistemul de justiție. Judecătorii sau procurorii din cauza cărora oameni nevinovați fac închisoare, trebuie să fie pedepsiți întocmai ca pentru săvârșirea infracțiunii de privare de libertate.
Așa cum vă imaginați, magistrații vinovați care nu au răspuns pentru abuzurile lor timp de 25 de ani, nu vor dori să răspundă nici de acum încolo, prin urmare vor face tot ce le stă în putință pentru ca acest proiect să nu devină lege.

Acest proiect va fi aprobat dacă noi vom exprima public dorința ca cei vinovați să răspundă așa cum răspund toți cetățenii țării.

Proiectul de lege însoțit de expunerea de motive îl puteți consulta aici:http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=15780

Comunicatul de presă îl găsiți aici: http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=12082

Dacă susțineți acest proiect, vă invit să semnați petiția online. 


Deputat Daniel Oajdea    Contactați autorul petiției