SEMAFORIZARE CENTURA SUD BUCUREȘTI - NOD RUTIER BERCENI - DJ 401

Railroad_crossing_lights2.PNG

Către: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

În atenția Cătălin Drulă, Ministru

CC: Irinel Scrioșteanu, Secretar de Stat George Ursachi, Consilier Cabinet Ministru

Referitor: Petiția SEMAFORIZARE CENTURA SUD BUCUREȘTI - NOD RUTIER BERCENI - DJ 401

Data: 5 Martie 2021

Stimate domnule Ministru,

Lucrarea de infrastructură a pasajului giratoriu suspendat de la centura de Sud a Bucureștilor este incontestabil, una de interes strategic național și local. Din păcate, amploarea lucrărilor generează disconfort în trafic, zecilor de mii de șoferi care tranzitează centura de sud, prin actuala intersecție în cruce, dintre Municipiul București și DJ401.

Zilnic, mii de cetățeni, locuitori ai Comunei Berceni și ai comunelor limitrofe din sud sunt afectați și pierd peste 2 ore așteptând dus-întors, în coloană, în timpul săptămânii de lucru. Traficul este sufocat în ambele sensuri timp de aproximativ 12 ore în zilele lucrătoare și între 6 și 8 ore în weekend.

Actualmente, prioritate au vehiculele care circulă pe direcția București-Berceni (DJ401), dar datorită frustrărilor generate de timpii lungi de așteptare, șoferii care traversează centura forțează intrare în intersecție, ceea ce pune în pericol siguranța traficului.

În temeiul Ordonanței de Guvern 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, vă înaintăm prezenta

PETIȚIE

Prin care vă solicităm:

1. Să analizați și dispuneți amplasarea unui sistem semaforizat funcțional în nodul rutier București - DJ 401, care să fluidizeze traficul în intersecție pe toată durata lucrărilor de construcție a pasajului rutier din zonă.
  2. Să inițiați o colaborare instituțională cu administrațiile locale limitrofe lucrărilor la nodul rutier București - DJ 401, pentru amenajarea unor drumuri de acces alternativ DJ401, spre și dinspre DNCB.

Inițiatorul petiției,

Sanda Foamete, activist civic, locuitor al Comunei Berceni, IF

foto Korve Engineering, Inc. http://toolkits.ite.org/gradecrossing/sec04b.htm

Prin semnare, autorizez pe Sanda Foamete să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.