Scrisoare de solidarizare cu Statul Israel

În atenția Excelenței sale, Domnului Dan Ben-Eliezer, Ambasador al Statului Israel în România

Domnule Ambasador,

Subsemnații dorim să ne exprimăm pe această cale sprijinul pentru Statul Israel, victimă a agresiunilor organizației teroriste Hamas.

Israelul are dreptul indiscutabil de a trăi în pace şi siguranţă, de a se apăra, de a-și apăra cetățenii. Și are dreptul de a-și face auzită vocea în comunitatea internațională și în mass media, în ciuda bruiajului și manipulării care  îi favorizează în prezent pe inamicii săi.

Suntem indignați de felul cum Israelul este înfățișat ca agresor, este pus pe același plan cu o organizație teroristă criminală, sau presat să facă concesii interminabile unor grupuri care nici măcar nu recunosc dreptul Statului Israel la existență, și declară deschis că scopul lor este exterminarea evreilor. Suntem indignaţi că cei care ţin predici despre dreptul internaţional şi fetişizează rolul ONU, închid ochii la situaţia Israelului - singurul stat recunoscut de ONU al cărui drept la existenţă este negat de alte state membre ale aceleiaşi organizaţii.

Orice om cu judecata dreaptă poate să compare situația minorității musulmane  din Israel, care reprezintă 20% din populație și se bucură de aceleași drepturi ca toți cetățenii israelieni, cu grosolanele încălcări ale drepturilor omului care au loc în Gaza, teritoriu administrat într-un mod totalitar de organizația teroristă Hamas, în care nu poate intra niciun evreu, deoarece ar fi ucis imediat, cu cruzime, așa cum s-a întâmplat deja în mai multe cazuri. Sau să confrunte pretextul folosit de Hamas pentru atacuri, „ocupația israeliană”,  cu realitatea – Israelul s-a retras de 7 ani din fâșia Gaza. Grăiește de la sine lipsa totală de respect pentru viața umană, manifestată constant de organizația teroristă Hamas.  Această grupare a atacat în mod deliberat ținte civile din Israel (14.000 de rachete au fost lansate în ultimii 12 ani asupra teritoriului israelian), aflate în zone cât mai populate, pentru a mări numărul de victime. Dar culmea sălbăticiei a fost atinsă prin utilizarea populației arabe din Gaza ca scuturi umane pentru instalațiile teroriste, astfel încât acțiunile Forțelor Israeliene de Apărare să provoace cât mai multe victime colaterale, care să fie exploatate apoi în războiul propagandistic  împotriva Israelului.

Dorim să precizăm că inițiativa acestui act de solidarizare a pornit de la un grup de cetățeni români de religie creștină, fiind ulterior sprijinită și de alte persoane și grupuri.

În calitate de cetățeni români care ne prețuim apartenența la Lumea Liberă, nu putem să rămânem indiferenți față de aceste agresiuni ale barbariei împotriva cetățenilor singurei democraţii din Orientul Mijlociu şi față de tolerarea, chiar încurajarea, fărădelegilor comise împotriva singurului stat de drept din regiune. De-a lungul istoriei, poporul român a fost pus în situația de a apăra granițele Civilizației Iudeo-Creștine de invaziile musulmane. A făcut-o cu mari jertfe și fără a putea conta pe multă înțelegere sau ajutor din partea altor națiuni creștine, care au beneficiat de pe urma luptei românilor. De la înființarea sa și până în prezent, Statul Israel s-a aflat într-o situație asemănătoare, în avanpostul civilizației căreia îi aparțin popoarele noastre. Dușmanii Israelului sunt dușmanii întregii Civilizații Occidentale, iar apărarea Statului Israel înseamnă apărarea tuturor.  Pericolele care ameninţă poporul israelian ameninţă întreaga Civilizaţie Iudeo-Creştină. În cuvintele fostului premier spaniol Jose Maria Aznar, “dacă se prăbuşeşte Israelul, ne prăbuşim cu toţii”.

Suntem conștienți că tot ceea ce se întâmplă cu Israelul este de o importanță vitală, din toate punctele de vedere - religios, moral, politic și strategic - pentru toate națiunile care aparțin Civilizației Iudeo-Creștine, deci și pentru români.

Primiti aşadar, Domnule Ambasador, expresia solidarităţii noastre şi asigurarea rugăciunilor noastre în aceste momente de cumpănă pentru poporul Dumneavoastră.

Grupul „Prietenii Israelului” și „În Linie Dreaptă”

27 nov 2012

 


In Linie Dreapta    Contactați autorul petiției