Scăpați-ne de Burleanu!

Sunt Adrian Vîlcu și, ca și mulți alți români, sunt un pasionat de fotbal. Sau ”12” cum ni se spune în reclame. Scriu această petiție pentru că poate, de data asta, vocea noastră se va auzi mai tare și mai clar decât atunci când strigăm ”DEMISIA” pe stadioane. Scriu în numele meu, dar și pentru prietenii mei, care simt la fel ca mine.

În ultimii ani, fotbalul a devenit mai mult un motiv de jenă decît unul de mândrie. Nu mai trăim bucuria victoriilor mari sau măcar mijlocii spre mici. Am ajuns să ne bucurăm și la câte o victorie amărâtă, în amicale, de parcă i-am fi dat cinci lui Buffon, în oficiale. La meciurile din campionat ne mai uităm doar ca să avem un motiv să nu ne ducem la Mega, iar în cupele europene ne rugăm să nu luăm cu sacul.

Și, brusc, ne aducem aminte de anii ’90, când Hagi, Popescu, Petrescu, Răducioiu, Dumitrescu, Lupescu sau Stelea făceau din noapte zi, cu pase luminoase și șuturi sănătoase. Cu un gol umpleau și străzi și goluri. Mai vrem!

Ne adresăm tuturor votanților de la alegerile care vor avea loc, în curând, la FRF. Rugămintea noastră este una singură și simplă: scăpați-ne de Burleanu!

Îl vrem departe pentru că este doar un funcționar mecanic care habar nu are de fotbal și care, mai presus de orice, și-a bătut joc de eroii noștri. De Hagi, de Popescu, de Răducioiu, de toți cei care, spre deosebire de domnii în costume din fruntea FRF, și-au rupt picioarele, capul și oasele în tricoul României. Acei băieți în galben sunt statuile noastre, pe care nu scuipi decât dacă ai suflet de tinichea. Un om care nu respectă valorile fotbalului nostru nu are ce căuta în fruntea lui. Pentru că fotbalul este mai mult decât cifre contabile, care oricum dau pe minus, este mai mult decât vorbe și discursuri citite de pe prompter.

Fotbalul este copilărie și sărbătoare, este joc și joacă, de care Burleanu și ceilalți din jurul lui nu sunt capabili. Fotbalul este despre atunci când ți-ai da leafa pe o lună doar să înscrie o dată Keseru, nu despre a lua prime de zeci de mii de euro din banii fotbaliștilor. Fotbalul e despre atunci când strigăm ”România!” pe stadion și ne simțim ca la centenar, în fiecare an, nu despre deplasări lunare în străinătate, pentru turism și diurne în buzunare.

Stimați votanți,

Știți prea bine că nu e nici de-ai noștri, nici de-ai voștri. Că organismul fotbalului nu și l-a însușit și îl respinge, pentru că îi face rău. Nu votați împotriva fotbalului pe care tot dumneavoastră îl țineți în spate, în timp ce ei îl fentează.

Nu știm când o să mai avem o generație de aur, dar ar fi păcat să-i pierdem și pe spectatorii de aur. Sunt cei care, ca și voi, cred în fotbal, tricolor și imn.

În numele nostru și al lor, vă rugăm un singur lucru:

Pe 18 fiți ”12” și scăpați-ne de Burleanu!

 

suporteri21.jpg

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Adrian Vîlcu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook