SCOALĂ SIGURĂ-PĂRINȚI RESPONSABILI

 Cu respect si responsabilitate, noi părinții elevilor,facem apel și solicităm, conducerii unității și tuturor cadrelor didactice ale  Liceului teoretic "George Moroianu" din Săcele/Brașov urmatoarele:

1. Să impună tuturor elevilor inșcrisi la acest liceu,corpul A,de la clasele a-V a până la a-XII a ,inclusiv celor ce au 18 ani, să respecte cu strictețe prevederile din contractul educațional ( obligațiile elevilor și ale reprezentanților legali ai acestora),cu precadere ținuta, comportamentul si atitudinea acestora(care lasa de dorit la unii..copiii cei mai mici nu trebuie sa vadă asa ceva in scoala),atat în incinta școlii ,în curtea interioara a școlii dar și in jurul școlii...adica fara fumat,vapat sau consum de bauturi energizante,alcool si substante psihotrope(droguri)...trebuie decență în toate!

2. Aplicarea, cu celeritate, a sancțiunilor legale ce se impun,cu strictețe si fără echivoc,elevilor care încalcă regulamentul,indiferent de faptă sau prevedere încălcată,în conformitate cu gravitatea faptei.

3.Luarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea unui mediu educational specific rolului pe care îl are școala în formarea elevilor și copiilor noștri,asigurarea siguranței acestora si eliminarea tuturor factorilor care ar putea să le influiențeze educația,implicarea autorităților locale ,guvernamentale și nonguvernamentale în procesul instructiv-educativ,astfel încânt să asigurăm și șă promovăm împreună o societate bazată pe norme și principii sănătoase,să ne asigurăm că suntem părinți  responsabili și vom fi niște părinți mândri de copiii noștri..nu vom lăsa capul în pământ de rușine , nu vom da cu subsemnatul pe la politie și nu îi vom vizita la penitenciare..

4.Vă rugăm ,să faceți tot ce se poate ,măcar in școală ,copiii noștri să fie protejați și în siguranță...șă ne ajutați și să colaborăm ,astfel încât să fie cât mai puțin expuși la factori nocivi dezvoltării și formării lor.

Considerăm că nu este suficient să avem reguli doar pe hârtie ... și pe care să le respecte doar unii !! Copiii văd  ce se întâmplă în jurul lor ...și sunt la vârste vulnerabile și ușor de influiențat!! Sunt la vârste la care nu pot alege și nici nu au discernământ,nu pot face încă diferența între ce e bine și ce nu este bine pentru ei...

Cu totii avem drepturi ,dar si obligații, copii cei mari (cei care sunt majori ) au dreptul să facă ce vor,să se imbrace cum vor ,dar totuși sunt elevi intr-o școală care se respectă,în afara școlii,in alte locuri este treaba lor și a familiilor lor....dar,copiii mai mici au dreptul la educație și un mediu educațional sănătos, și școala are acest rol...educația se face cu norme,reguli și principii care trebuie respectate de toata societatea..cine nu le respectă ,suportă consecințele și este exclus! Considerăm că este mult prea multă toleranță,care nu duce la nimic bun!

Societatea noastră are mari probleme și nevoie de ajutor !!!...si noi putem contribui la rezolvarea acestor probleme doar dacă luăm atitudine și măsuri,dacă ne implicăm activ, nu doar comentand pe rețelele sociale sau pe la colțuri in grupuri restrânse.


Părinți ai elevilor de la acest liceu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Părinți ai elevilor de la acest liceu să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...