English: rutier code change
Español: El cambio de la ley de trafico

Modificarea codului rutier

PRETUIESTE VIATA!

Buna ziua,am facut aceasta petitie in memoria parintilor mei,care au fost ucisi pe trecerea de pietoni pe 20 ianuarie 2017 si in memoria tuturor victimelor accidentelor de trafic.

După un proces greu,în care s-a demonstrat că șoferul circula cu o viteză de 100 km/ hora ,într-o zonă cu limită de viteză de 30 km/hora, au fost uciși pe trecerea de pietoni,iar  judecatorul a decis că șoferul merită doar o pedeapsă de 2 ani cu executare, doar fiindcă nu avea antecedente.  România este pe primul loc în Europa la accidente de trafic,iar pedepsele sunt foarte mici.

Un astfel de accident lasă traume pe viață familiei,iar legea pare făcută în favoarea celor care încalcă legea.

Semnează și tu,nu lăsa ca astfel de accidente să se repete! !!!

PRIN ACEASTĂ PETIȚIE CEREM :

-  PEDEPSE MAI MARI PENTRU ȘOFERII CARE NU RESPECTA VITEZA DE CIRCULAȚIE :

-PRIN AMENZI MAI MARI ,IAR DACĂ NERESPECTAREA VITEZEI ESTE ÎN ZONĂ URBANĂ ȘI DEPĂȘIREA VITEZEI LEGALE ESTE DE PESTE 30 KM/HORA SĂ FIE RIDICAT CARNETUL DE CONDUCERE PE O PERIOADĂ DE 3 LUNI LA PRIMA ABATERE.

- DACĂ ȘOFERUL A CONSUMAT BAUTURI ALCOOLICE SAU SUBSTANȚE INTERZISE, SĂ I SE RIDICE CARNETUL DE CONDUCERE PE O PERIOADĂ DE 6 LUNI ȘI AMENDĂ CONTRAVENȚIONALĂ  (LA PRIMA ABATERE)

-SĂ SE MODIFICE CODUL PENAL PENTRU UCIDERE DIN CULPĂ, ÎN AȘA FEL ÎNCÂT DACĂ UN ȘOFER PRODUCE UN ACCIDENT RUTIER DIN CAUZA : CONSUMULUI DE ALCOOL, SUBSTANȚE INTERZISE SAU DEPĂȘEȘTE VITEZA LEGALA ,CU PESTE 30 KM/HORA , FAȚĂ DE VITEZA ADMISĂ ,IAR ACCIDENTUL SE SOLDEAZĂ CU VICTIME SĂ NU SE MAI ȚINĂ CONT CĂ ESTE LA PRIMA ABATERE.

-SĂ SE ȚINĂ CONT DE CIRCUMSTANȚELE ÎN CARE S-A PRODUS ACCIDENTUL ȘI DE COMPORTAMENTUL ȘOFERULUI PE DURATA PROCESULUI.

- SĂ FIE AMENDAȚI PIETONII CARE NU RESPECTĂ SEMNELE DE CIRCULAȚIE ,IAR IN CAZUL ÎN CARE SE PRODUCE UN ACCIDENT DIN CAUZA PIETONULUI SĂ FIE OBLIGAT SĂ SUPORTE REPARAȚIA MAȘINI.

- SĂ SE FACĂ PROGRAME DE CIRCULAȚIE ATÂT PENTRU ȘOFERI CÂT ȘI PENTRU PIETONI .

SEMNEAZĂ ȘI TU PENTRU A REDUCE ACCIDENTELE DE TRAFIC!

VĂ MULȚUMIM ANTICIPAT! !!!

Condu-Prudent-Alege-Viata.jpgstopaccidentelor2.jpgsoy-culpable-de-un-accidente-de-tráfico-en-tenerife.jpg

Ioana Aurelia Murgu    Contactați autorul petiției

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Vă rugăm să verificați inbox (și folderul pentru mesaje nedorite).