Scaderea CAS cu 5 procente

La alegerile parlamentare din 2012, românii au dat un vot masiv de încredere alianței dintre PNL și PSD, pe baza unor promisiuni reunite în programul „România puternică”. Între aceste măsuri se regăsea și scăderea CAS pentru angajatori cu cinci puncte procentuale.

Pe 21 decembrie 2012, Guvernul Ponta II a primit votul de încredere din partea Parlamentului României, pe baza unui Program de Guvernare, în care se precizează explicit la capitolul Finanțe că guvernul va acționa în sensul reducerii CAS pentru angajatori cu 5%.

Actualul guvern Ponta III încearcă să uite de această măsură: în programul cu care au venit în fața Parlamentului se spune „Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite.”

Cifrele statistice aferente anului 2013 au arătat o consolidare a economiei românești, ceea ce ar putea permite angajarea unor măsuri de reducere a poverii fiscale. Cu toate acestea, Ministrul Finanțelor exprima recent teama că fără banii încasați din creșterea accizei pe carburanți nu vor fi bani la buget pentru plata pensiilor și a salariilor, dând astfel de înțeles că în anul 2014 guvernul Ponta are alte priorități decât stimularea economiei reale.

Prin această petiție, vrem să îi reamintim premierului Ponta de importanța mediului privat pentru bunăstarea țării noastre. Vrem să îi reamintim de promisiunile făcute în fața alegătorilor și de măsurile angajate în fața Parlamentului României. Semnați alături de noi pentru reducerea CAS cu 5% pentru angajatori!

 


Partidul National Liberal    Contactați autorul petiției