Salvati namolul de Techirghiol

Primaria si locuitorii orasului Techirghiol au nevoie de sprijinul romanilor pentru ca in viitoarea licenta de exploatare, care va fi acordata SC Formin SA, sa fie impuse o serie de restrictii prin care sa fie garantata regenerarea resursei naturale, namolul sapropelic din Lacul Techirghiol. Prin interzicerea exportului in afara tarii si a comercializarii doar in zona de coasta a Marii Negre, namolul ramas in urma tratamentelor poate fi repus din locul de unde a fost extras, fapt ce va conduce la o regenerare mai rapida a acestei resurse minerale. De asemenea, dorim ca exploatarea sa se faca cu respectarea obligatorie a tuturor normelor de mediu in vigoare astfel incat apa si micro organismele din lac sa nu fie afectate. Este foarte important de stiut faptul ca datorita acestor micro organisme care se regasesc in Lacul Techirghiol exista namolul sapropelic cu proprietatile sale terapeutice. Dorim ca toate aceste restrictii sa fie impuse de Guvernul Romaniei in textul viitoarei licente de exploatare, foarte explicit pentru a nu lasa loc interpretarilor.  


Primaria Techirghiol    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Primaria Techirghiol să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...