SALVATI CAINII POLITISTI DE LA EUTANASIERE

SALVATI CAINII POLITISTI DE LA EUTANASIERE

Conform noului proiect ordin, pe linia "cainii de serviciu ai Ministerului MAI" care va inlocui actualele instructiuni 636/2005 , cum se astepta toata lumea, nu se doreste modernizarea acestui serviciu care si asa are destul de multe carente, acestia  in foarte scurt timp vor disparea. Deoarece conducatorii cainilor de serviciu nu sunt stimulati pentru a avea pe parcursul serviciului un caine, dar nici la retragerea din serviciu a cainilor, politistul sau alta persoana cu suflet nu este incurajat in pastrarea acestora. Sa nu uitam aportul pe care aceste animale l-au adus in slujba comunitatii, multi dintre ei sunt adevarti eroi cu multiple performante.

Prin aceasta petitite dorim punctarea ca obligatorii a unor elemente de bun simt cu privire la noul ordin al ministrului de interne pe linia cainilor de serviciu.

1. Cainii la terminarea serviciului sa primeasca o "renta viagera" din care viitorul stapan al catelului sa poata procura hrana si tratament pe mai departe animalului.

2. Tratamentele medicale sa fie facute in continuare ori de catre doctorul MAI (daca este posibil pentru stie foarte bine necesitatile acestora) sau alt doctor din zona unde locuieste in prezent cainele. 

3. Politistilor care lucreaza cu cainii sa li se ofere un spatiu adecvat(vestiar cu dus) care sa aiba rol de filtru septic la intrarea si iesirea din servici

4. Conductorilor cainilor de servici sa li se acorde un spor (20-25%l) care sa stimuleze lucrul cu cainii de servici.

 

5. Scoaterea din sistem sa se faca in urmatoarea ordine:

a) daca doreste sa il preia politistul care l-a avut ultimul in serviciu

b) sa fie scos la licitatie

c) sa fie donat unei pers din afara MAI

d) sa fie dus intr-un centru al MAI sau ONG pt a sta cu alti caini pensionati

 


Larisa Vilceleanu    Contactați autorul petiției