Salile de sport sa ramana deschise,opriti masurile de protectie inutile

Suntem un grup de sportivi amatori,profesionisti,iubitori ai fitnessului,culturismului,aerobicului,crossfit-ului,etc.

Avand in vedere ca:sportul este sanatos,ne ajuta sa trecem peste aceasta perioada stresanta,datorita faptului ca in urma activitatilor fizice,se eliberareaza in organism enodorfine,substanțe chimice produse de creier ca răspuns la o varietate de stimuli. Endorfinele au efecte notabile precum apariția stării de euforie,  întărirea sistemului imunitar(de asta chiar avem nevoie ca sa ne protejam de SARS COV 2)

De asemenea,in timp ce facem sport, mușchii consumă oxigenul conținut de hemoglobină pentru a transforma glucoza în energie. Mai exact, în timpul acestui proces, dioxidul de carbon și hidrogenul sunt eliberați, acestea determinând scăderea nivelului pH-ului sângelui,inca un lucru benefic organismului.

Și nevoia de oxigen crește în timpul efortului, ca urmare a producerii de energie de către mușchi. Oxigenul „răcorește” și previne supraîncălzirea atunci când temperatura corpului începe să crească după efortul depus. Frecvența respirației crește pe măsură ce plămânii asimilează mai mult oxigen, pe care îl depozitează în sânge, acesta întorcându-se oxigenat către inimă

Inima se adaptează în funcție de intensitatea efortului, în timp ce activitatea musculară și metabolică tind să crească. O reacție de răspuns a sistemului cardiovascular la efort este aceea de a crește numărul de bătăi, determinând un ritm cardiac crescut și implicit o cantitate mai mare de sânge pompată de inimă.

Daca are atatea beneficii care ne servesc mai ales in aceasta perioada si nu numai,de ce sa nu ne bucuram de aceasta protectie in plus,cu atat mai mult cu cat guvernul vrea sa ne protejeze......

Si "sa nu mai mentionam"economia care este si asa afectata,propunem si va rugam sa lasati salile de sport si activitatile fozice din salile sportive deschise,deoarece numai beneficii pot acea oamenii de pe urma exercitiilor fizice.

Desigur vom respecta in continuare normele de igiena,vom masura temperaturi,vom pastra distanta sociala pe cat posibil insa consideram ca salile trebuie sa ramana deschise daca intr-adevar se urmareste sanatatea populatiei.


Melitta Popescu Melitta    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Melitta Popescu Melitta să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...