SĂ APĂRĂM DREPTURILE NOASTRE!

Conferința de presă din 21.02.2024 privind calendarul electoral 2024 reprezintă o dovadă perfectă a temeiniciei acestei petiții. Faptul că nu s-a strâns un număr semnificativ de semnături, astfel încât să poată fi „înduioșată guvernarea”, spre a se lua măsuri legislative de corectare a aspectelor neconstituționale și nedemocratice, nu înseamnă că această preocupare ar trebui abandonată.

Dimpotrivă, este cum nu se poate mai necesar să urmărim mersul evenimentelor și să le transmitem și celor care nu au semnat încă această petiție faptul că o bătălie pierdută nu presupune abandonarea luptei!

Rezumat (adăugat ulterior – 17.06.2023): Scopul petiției este alegerea primarilor din două tururi de scrutin și a parlamentarilor în mod preferențial (alegătorul să aibă un cuvânt cu privire la persoanele din listă).

(Uneori mesajul de validare ajunge în spam. Rog verificați SPAMUL)

Dacă noi înșine nu ne ocupăm de propriile noastre drepturi, este absurd, chiar ridicol, să așteptăm de la alții să ni le apere. ALȚII se vor strădui chiar să ni le ruineze! De peste trei decenii ne tot mirăm că după ce am scăpat de comunism în decembrie 1989 am rămas totuși departe de alte țări foste comuniste precum R. Cehă, Slovacia, Polonia, iar mai recent Bulgaria.

Este această rămânere în urmă întâmplătoare, sau are cauze ce pot fi identificate și eliminate?

În afară de efectele nefaste ale mineriadelor, a transformării industriei românești în fier vechi, a evaporării flotei (acțiuni ce par a fi de sorginte răsăriteană) s-a discutat mereu despre o clasă politică incapabilă, de genul:

1.      Nu avem politicieni de clasă superioară!

2.      Politicienii sunt din sânul poporului și cum este poporul așa sunt și politicienii lui!

3.      Nu suntem în stare să alegem binele de rău, astfel încât să avem o clasă politică responsabilă!

4.      La mijloc este o șmecherie și aceiași politicieni ajung mereu la butoane cu toate tarele lor bine cunoscute!

Probabil mai sunt și alte potențiale explicații, dar dacă ne limităm la acestea se poate pune întrebarea legitimă: În ce măsură aleșii noștri sunt cu adevărat aleșii noștri? Să pornim de la premisa bunei credințe și să presupunem că atunci când au fost gândite legile electorale au fost avute în vedere toate aspectele legale, morale și constituționale. Să presupunem că atunci când au decis alegerea primarilor dintr-un singur tur au evoluat și o situație ipotetică de următorul gen:

În localitatea Înfrățirea, dintr-un județ dunărean, se prezintă la vot 40.000 de alegători și 9 candidați pentru funcția de primar. Primele două locuri sunt ocupate de d-l Ion Pricopsitu,  cu  10.001 de voturi, respectiv 25,0025 % și de doamna Olga Ghinion, cu 10.000 de voturi, respectiv 25 % exact.  În conformitate cu actuala legislație, d-l Pricopsitu devine primar deși are doar un singur vot în plus față de contracandidata sa și  voturi doar de la un sfert din numărul alegătorilor prezenți la urne.

Înfrățiții nu au nici o șansă să aleagă pe altcineva și 75 % dintre ei trebuie să respecte decizia minoritarilor care l-au vota pe d-l Pricopsitu, iar doamna Ghinion, așa cum îi spune și numele, nu are șansa unei confruntări corecte cu d-l Pricopsitu pentru că actuala lege a eliminat turul 2, practicat în trecut în România și practicat de asemenea în alte țări europene.

Ce spune Constituția României? http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339 

  ARTICOLUL 16

(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

(3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.

  Iată că avem două încălcări ale Constituției:

1.      75 % dintre înfrățiți se supun unei minorități de 25 % dintre ei, fără să aibă șansa de a-și alege primarul într-o manieră majoritară! Avem deci de a face cu uzurparea suveranității poporului prevăzută în Art. 2 al Constituției!

2.      Doamna Olga Ghinion, pe drept cuvânt are de ce să se simtă discriminată, dar legea-i lege, chiar și atunci când nu respectă Constituția, când nu respectă egalitatea de șanse, când în mod evident este concepută fără simț moral.

  De ce este nevoie de o lege strâmbă? Pentru că primarii sunt extrem de importanți atunci când se organizează alegerile parlamentare și prezidențiale. Cei care sunt la butoane, făuritorii de legi, cei care ar trebui să legifereze în interesul poporului (așa cum jură la preluarea mandatului) se gândesc la faptul că de vreme ce legiferarea este în mâna lor, de ce să nu o folosească spre folosul lor. Astfel parlamentarii își ajută proprii lor candidați să ajungă primari și aceștia la rândul lor au grijă de buna organizare a alegerilor parlamentare spre folosul celor ce i-au ajutat să obțină funcția de primar. Discuțiile despre drepturile speciale ale primarilor sunt mai mult decât relevante în acest sens.

Dacă dăm crezare analizelor făcute de B1TV în emisiunile „Bună România” din august 2022, avem astfel de primari prin unele județe dunărene care au avut bani de campanie din trafic de persoane. Desigur, astfel de cazuri sunt izolate. Alți bani de campanie sunt chiar din buzunarele noastre. Cei mai mulți bani de campanii îi primesc partidele cele mai mari din bugetul de stat prin Autoritatea Electorală Permanentă. Mai puțini bani primesc partidele mai mici și deloc eventualii candidați independenți, cum ar putea fi în cazul ipotetic de mai sus d-na Ghinion. Respectiv, cu banii noștri fac ample campanii electorale și ajung primari cei pe care comunitatea uneori nu i-ar alege (dacă ar exista un tur 2).

   Avem deci motive temeinice să ne considerăm înșelați! Este oare suficient să spunem GHINION!!! și să mergem mai departe cu această lege strâmbă, sau să ne apărăm drepturile prevăzute în Constituție?

  Ce spune Constituția?

ARTICOLUL 2

(1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

  Prin urmare, nici grupul majoritar aflat la guvernare nu poate nesocoti nevoile și drepturile poporului doar pentru că temporar se află la butoanele puterii. Legile emise de Parlament nu pot avea astfel de lacune!

Dar alegerile parlamentare cât de corecte sunt?

Se spune că parlamentarii sunt reprezentanții poporului. Dacă este adevărat, cum poate poporul să elimine de pe listă un candidat care nu are ce căuta în Parlament?

Simplu: Poporul NU poate elimina ceea ce tot parlamentarii numesc „uscături”! Simpla lamentare că nu există pădure fără uscături nu este suficientă. Rămânem deci cu uscăturile în Parlament, dar și cu consecințele generate de uscături.

De ce nu poate poporul?

Pentru că legea este făcută să nu permită poporului să poată, deși poporul este suveranul!!! Se cheamă deci că ne aflăm în interiorul unui cerc vicios în care parlamentarii fac legi de o astfel de manieră încât primarii să fie de-ai lor, care primari să le asigure realegerea în Parlament, poporul suveran fiind mai curând spectator decât actor, calitatea de suveran fiind uzurpată în mod evident.

Este suficient să constatăm neputința? Nu există soluții? Dacă le căutăm, le găsim în Constituție:

ARTICOLUL 74

(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

  Există deci cel puțin o soluție! Dacă prezenta petiție adună cel puțin 100.000 de semnături în condițiile de mai sus, Parlamentul va fi obligat să schimbe legislația electorală. Noua legislație ar putea fi așa cum este prezentată la adresa https://pntmm.ro/Pentru-o-democra%C8%9Bie-eficient%C4%83.pdf de pe site-ul PNȚ Maniu Mihalache sau una și mai bună, dacă se găsește o astfel de soluție mai bună, respectiv, dacă primarii și președinții de consilii județene se aleg în două tururi și parlamentarii să se aleagă într-o astfel de manieră încât fiecare candidat să aibă în spatele său un număr suficient de voturi special destinate persoanei sale (nu voturi pentru o listă în interiorul căreia se poate afla orice uscătură) scopul acestei petiții fiind acela de a fi adusă legislația electorală la nivelul exigențelor Constituției României.

Sperăm că numărul minim de 100.000 de semnături prevăzut de Constituție va fi depășit (pentru acoperirea eventualelor neregularități inerente) astfel încât la următoarele alegeri drepturile poporului suveran să nu mai fie deliberat încălcate și vom milita cu perseverență pentru un sistem electoral echitabil, sistem care va avea apoi drept consecință un real progres al României.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 


Constantin Geangu, fost deținut politic pentru propagandă împotriva orânduirii socialiste, membru AFDPR, membru al Alianței Civice, membru fondator al PNȚ Maniu-Mihalache    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Constantin Geangu, fost deținut politic pentru propagandă împotriva orânduirii socialiste, membru AFDPR, membru al Alianței Civice, membru fondator al PNȚ Maniu-Mihalache să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.







Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...