Românii merită o dezbatere publică televizată între cei doi candidați la alegerile prezidențiale 2019

ub-ii-invita-pe-iohannis-si-dancila-la-dezbatere1.jpg

Indiferent de coloratura și preferințele politice ale unora sau altora dintre români, putem fi cu toții de acord că, pentru alegerile prezidențiale din România anului 2019, am asistat la o campanie electorală care nici măcar simulacru nu poate fi considerată.

A fost o  glumă și o insultă la adresa noastră, a tuturor românilor. Pentru că i-a lipsit cea mai importantă, firească și onestă componentă a unei campanii politice, mai ales de un asemenea calibru: dezbaterea publică între candidați.

Au considerat, probabil, că nu o merităm sau că oricum nu-i vom simți lipsa, pentru că suntem și așa sătui și scârbiți de tot circul ridicol din politica dâmbovițeană din ultimii ani, nu? Ce ne mai trebuie nouă dezbateri...?

Ne trebuie! Pentru că este inacceptabil, din orice unghi am privi situația, ca într-o democrație europeană din anul... 2020 să aibă cineva aroganța să pretindă frâiele destinelor a milioane de oameni fără să își asume responsabilitatea unei competiții deschise și transparente, în urma căreia alegătorii să voteze în cunoștință de cauză. Am asistat la o campanie electorală opacă, parcă pe furiș, caracterizată de sfidare și desconsiderare a electoratului, adică a tuturor românilor, de pretutindeni.

Totuși, cauza încă nu este pierdută, pentru că mai avem o șansă să ne revendicăm dreptul și, până la urmă demnitatea: să semnăm în număr cât mai mare această petiție prin care le arătăm celor doi candidați din turul al doilea al alegerilor prezidențiale, respectiv Vasilica Viorica Dăncilă și Klaus Werner Iohannis, că ne dorim și că ni se pare important ca ei să participe, sub o formă sau  alta, la o dezbatere publică, difuzată live pe TV, radio și online, în care fiecare să își susțină viziunea și punctele de vedere, să își prezinte programele administrative pentru România următorilor cinci ani și să aibă o confruntare politică și ideologică pragmatică, așa cum este normal să se întâmple într-o țară membră a Uniunii Europene și a lumii civilizate și așa cum merită toți românii, indiferent de candidatul pe care îl susțin.

Această inițiativă este inspirată de invitația emisă de Universitatea București și postul de radio EuropaFm către cei doi candidați, invitație despre care puteți afla mai multe aici: https://www.europafm.ro/invitatie-la-dezbatere-adresata-celor-doi-candidati-din-turul-al-doilea-al-alegerilor-prezidentiale/.

Este responsabil din partea noastră să susținem acest demers, exprimându-ne dorința ca această dezbatere să existe!


Alexandru Cristian    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Alexandru Cristian să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook