România vrea trotuare la sat ! Semnează și tu ! #Șîeu

România fără trotuare - O rușine națională soldată cu mii de pierderi de vieți omenești ! 

 

În călătoriile pe care le-ai făcut ai întâlnit mergând pe marginea drumului : Oameni vârstnici, copii cu gheozdan, femei cu cărucior de bebe, oameni cu handicap în cărucior, bicicliști, căruțe , vite , etc ?

 

Deși administrațiile locale sunt obligate prin lege, nu au nici un interes să-și protejeze cetățenii -  (Ordonanța nr. 43 din 28 august 1997, republicată, privind regimul drumurilor, stabilește în mod clar prin articolul 19 alineatul 2 obligația Consiliilor locale de a „asigura, în intravilan, condițiile de deplasare a pietonilor şi cicliștilor, prin amenajări de trotuare şi piste.”.) 

 Observație : La amenajarea drumurilor din România, nu sunt prevăzute în proiecte trotuare și piste pentru bicicliști. Iar în caz de accidentarea sau uciderea unui pieton pe marginea drumului șoferul este cercetat penal pentru ucidere din culpă, deoarece se consideră că pietonul circula regulamentar. Autoritățile competente care sunt obligate prin lege să creeze condiții  de siguranță pentru pietoni, învineuiesc șoferii care îi ucid pe aceștia. Iar cu alte cuvinte, pietonii morți și șoferii neatenți rămăn singurii vinovați din păcate. 

Exemplu de trotuar din județul Arad. Felicitari primarilor care își protejează cetățenii. Primarii care au înțeles că viața oamenilor este mai valoroasă decât câțiva saci de ciment. trot14-newsro.jpg

Sat fără trotuar. Indiferent cât de dificilă ar părea operațiunea construirii unui trotuar, nu este imposibila când se pune în balanță viața oamenilor. 

getimage.jpeg.jpg

Anual mor în accidente rutiere mii de români(Copii, tineri și bătrâni) din care mulți sunt pur și simplu spulberați pe acroșamentul drumului deoarece nu dispun de trotuare. Imaginați-vă cât de cruntă este situația într-o familie când mama și bebele din cărucior sau bunica cu nepoțica sunt spulberate pe marginea drumului pentru că primarii sunt incompetenți și dezinteresați să facă o prioritate viața cetățeanului de la sat. Astfel 9 milioane de români care locuiesc în mediul rural, 44% din populația Românie, își riscă viața în fiecare zi !

Poliţia Rutieră recunoaşte că lipsa trotuarelor, împreună cu absenţa iluminatului stradal, constituie factori majori de producere a unor accidente rutiere soldate cu morţi. “Unde sunt trotuare, este un caz fericit pentru noi. Avem foarte multe localităţi, cu precădere în mediul rural, unde nu există trotuare,  dacă drumurile respective au fost modernizate. Şi aici putem foarte bine da ca exemplu DN 18 Baia Mare – Sighet-Borşa.


NDAmaGFzaD1mZWUzYTUwYjE0ZTM3NWUxMmNiNWJjYWVhZTg3MDg1NA.thumb_.jpgExemple
: 30 Nov. 2019 - Bărbat la 83 de ani este lovit mortal pe marginea drumului de un tânăr ce depășește o mașină.

30 Nov. 2019 - La Răzvad- Dâmbovița , două femei, de 26, respectiv 52 de ani, mergeau să îşi ia copiii de la grădiniţă. Pe marginea drumului au fost spulberate de maşină, ajungând la spital cu răni grave.

O Mamă, 36 de ani și copilul, 9 ani sunt accidentați grav la Cioranii de Jos- Prahova când se întorceaunde la școală pe marginea drumului de o mașină de alunecă pe zăpadă.

24.12.2016 -Carnagiu de la Bodeș. O familie întreagă este spulberată pe marginea drumului, părinții și doi copii. Tatăl și un copil moare, doar pentru că nu aveau un trotuar unde să meargă în siguranță feriți de pericolul morții.

1 Nov. 2019 - La Cârțișoara-Sibiu , o mama și copilul( 30 ani și 7 ani ) sunt spulberați fără să aibă vreo șansă de supraviețuire. Totul s-a întâmplat în timp ce ei se deplasau pe marginea drumului. Mama disperată ridică copilul în brațe înaintea impactului.

8 Sep. 2019 -Bărbat, 76 de ani este lovit mortal și abandonat pe marginea drumului la comuna Valea Sarii

22 Mai. 2019 - Bărbat la 46 de ani este găsit mort pe margine drumului la Timișești - Neamț, fiind victima unui accident rutier .

22 Sep. 2019 - Două fete, cu vârste de 4 și 13 ani, au fost rănite, după ce au fost lovite de o mașină, în timp ce mergeau pe marginea unui drum din localitatea Nimigea, județul Bistrița-Năsăud.

7 Ian. 2018 - Localnicii protestează din cauza lipsei trotuarelor într-o localitate din Jud. Bistrița , unde într-un cumplit accident un adolescent a lovit 5 tinere și un adult pe marginea drumului. O tânără de 16 ani moare la spital. -https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/oamenii-din-comuna-unde-un-adolescent-a-provocat-trei-accidente-cer-sa-li-se-construiasca-trotuare-856043

Localnicii se plâng pentru lipsa trotuarelor -http://obiectivbr.ro/content/adrenalină-maximă-pentru-pietonii-din-vărsătura

Copiii dintr-o comună trăiesc sub amenințarea morții în fiecare zi ! 

http://www.radiocluj.ro/2019/04/11/pericol-public-in-lipsa-trotuarelor-elevii-unei-scoli-din-bistrita-sunt-nevoiti-sa-circule-pe-carosabil/

 

Credem că toate aceste persoane și multe altele ucise pe marginea drumurilor din  României, ar fi fost astăzi în viață dacă ar fi avut doar un trotuar ca să se deplaseze în siguranță în comuna din care făceau parte. Este timpul ca noi cetățenii, pietoni și șoferi să sesizăm cât mai mult autoritățile prin reclamații și publicarea în media a cazurilor de sate și comine fără trotuare . Să aducem aminte autorităților și statului care este obligația acestora ! Persoanele care suferă accidente trebuie să dea în judecată autoritățile responsabile de lipsa trotuarelor din comuna lor. 

 

 Semnează și tu! Pentru că prea mulți oameni își pierd viața din cauza lipsei trotuarelor ! Mulți oameni rămăn cu handicap sau traumatizați în urma accidentelor . Vorbim despre morți evitabile care sunt ignorate de autorități în fiecare zi. Cred că atitudinea civică și susținerea politică a unor idei pot lucra împreună pentru confortul și siguranța cetățenilor.  Semnează această petiție dacă îți pasă! Este despre fiecare român ! În funcție de numărul de semnături , vocea românilor și necesitatea pentru trotuare va fi din ce în ce mai auzită în Parlamentul României.

 

Succes pentru:  #RomâniaVreaTrotuareLaSat !   #Șîeu 

 


Jovrea Cristian    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Jovrea Cristian să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook