Repornirea industriei recreative pentru copii

Apel către autorități privind situația industriei recreative pentru copii!!

În contextul actual al restricțiilor impuse în urma pandemiei COVID-19, declarate la nivel global, activitatea a peste 5000 de locuri de joacă , centre recreative și centre de animatori a fost suspendată. Acest sector a adus in ultimii ani resurse financiare semnificative la bugetul de stat si a fost un de un real ajutor atat parintilor cat si copiilor.

Ca si în alte sectoare de activitate, acest sector al industriei recreative pentru copii evolueaza constant, este un sector dinamic creat de antreprenori pasionati care au creat spatii în care experiențele ludo-creative ale copiilor și ale părinților sa fie aduse la un alt nivel, prin adaptarea lor la standarde europene si echiparea cu jocuri si echipamente de joaca inovative.

SOLICITAM

1. Acordarea de grant-uri pentru a putea acoperi pierderile din cele peste 3 luni de cand activitatea noastra este suspendata. 

2. Crearea unui cadru legislativ si a unor norme sanitare care sa permita reluarea in siguranta a activitatii, dat fiind contextul pandemic actual.

3. Acordarea de subventii catre administratorii de afaceri care nu aveau contract de munca pe perioada suspendarii activitatii.

4. Suspendarea pe o perioada de 6 luni a taxelor( impozite, taxe salariale) si instituirea lor treptata in functie de modul de functionare a fiecarei firme in parte.

5. Clarificarea listei de echipamente necesare prevenirii si raspandirii virusului Covid 19 si subventionarea unei parti sau integral precum si posibilitatea de acordare a lor in regim de custodie.

6. Crearea unui cadru legal care sa permita parteneriate intre ministerul Educatiei si firmele din industria recreativa pentru copii pentru relaxarea libertatii de munca a parintilor aflati in dificultate pe perioada vacantelor scolare si a noului an scolar 2020-2021 dar si noi oportunitati de relansare inovativa a unui domeniu care acum este in pericol real.

Ne asumam in aceste conditii respectarea tuturor prevederilor legale in ceea ce priveste dotarea spatiilor cu echipamente necesare prevenirii si raspandirii Covid -19 si instruirea angajatilor la zi in ceea ce priveste toate masurile de igiena si restrictii care se impun. Ne asumam constituirea de grupuri de lucru pe perioade definite, prezentarea de rapoarte la nivel national cu situatia din teritoriu a membrilor asociatiei in formare, prezentarea si propunerea de solutii în domeniu adaptate unei situatii inedite cu care se confrunta acum omenirea. Ne asumam sustinerea in plan local a comunitatii de parinti si copii prin organizarea de intalniri cu specialisti in domeniul psihologic care sa ii ajute in acest nou context de interactiune sociala care se creeaza.

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Mircea Matei să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook