Relocarea proiectului „Amenajare Teren Fotbal Copii 5-12 ani”, din sectorul 6

Către: Primăria Sector 6

Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6

În atenția:  Domnului Ciprian CIUCU, Primar

Maxim Ioan-Ovidiu, Director General

Referitor la: Desființarea locului de joacă pentru câini „Poiana Muntelui”


Stimați domni,  


În calitate de locuitori și contribuabili ai sectorului 6, vă solicităm, prin prezenta, să relocați proiectul „Amenajare Teren Fotbal Copii 5-12 ani”, aprobat prin programul „Bugetare Participativă” în sectorul 6, întrucât acesta implică desființarea locului de joacă (țarcului) pentru câini, care funcționează aici de peste 10 ani. 

Conform ADP Sector 6, locul de joacă pentru câini ar urma să fie mutat pe Bulevardul Timișoara (intersecție cu Str. Romancierilor), lângă un skatepark. Având în vedere atât zgomotele inerente unui skatepark, precum și faptul că terenul vizat se află pe un bulevard intens circulat, fără umbră naturală, considerăm că această decizie încalcă drepturile animalelor, care vor fi extrem de stresate din aceste cauze.

Considerăm că ar fi mult mai potrivit ca terenul de mini-fotbal să fie amenajat  în vecinătatea skatepark-ului în discuție.

De asemenea, precizăm că:

- printre stăpânii animalelor de companie care vin zilnic în acest țarc se numără și copii și persoane cu handicap, care locuiesc în imediata apropiere a acestuia;

- în zona Poiana Muntelui există deja cel puțin patru locuri de joacă pentru copii, precum și terenuri de fotbal și baschet (în incinta Liceului Tehnologic Sf. Antim Ivireanu);

- terenul alocat țarcului pentru câini are laturi asimetrice și copaci, drept urmare nu este posibilă amenajarea unui teren de minifotbal decât dacă sunt tăiați copacii și distruse parcările cu plată din imediata apropiere;

- scopul țarcului este ca animalele să socializeze și să nu își facă nevoile pe domeniul public (spații verzi, străzi, alei, locuri de joacă pentru copii). Țarcul acoperă nevoile primare ale unor vietăți care depind de om 100%, pe când acel teren de mini-fotbal acoperă o nișă foarte îngustă - pasiunea câtorva copiii, care îl vor folosi pentru o perioadă scurtă, date fiind dimeniunile terenului. În plus, toți copiii, fie că sunt la grădiniță sau la școală, beneficiază de terenurile din curțile unităților de învățământ.

Totodată, menționăm că locul de joacă pentru câini, aflat în administarea Primăriei Sectorului 6, a fost renovat în anul 2020, din bani publici. Demolarea sa, la nici doi ani de la renovare, presupune costuri semnificative, ceea ce dovedește gestionarea deficitară a banilor publici.  

Prin prezenta, solicităm și amenajarea corespunzătoare a locurilor de joacă pentru câini din sector, conform reglementărilor și normelor în vigoare.

Având în vedere motivele descrise anterior, vă solicităm soluționarea urgentă a acestei cereri.

Vă mulțumim!


10.11.2022


Comunitatea Sectorului 6    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Comunitatea Sectorului 6 să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...