REFERENDUM NATIONAL PT. TRANSFORMAREA ROMANIEI IN REGAT - ROMANIA

pt. o conducere independenta si o imagine demna a Romaniei, ca in perioada anilor dintre cele 2 razboaie;

sigur nu ne va propune nici un politician actual un referendum pe tema Romania Regat!? dar il putem cere noi daca ne strangem 100mii din cei 18mil cati mai suntem!

 

 

In 1947 statul roman a fost in mod brutal modificat de catre puterea comunista. Regele Mihai I a fost nevoit sa abdice fiind santajat de catre reprezentantii partidului comunist cu omorarea celor peste 1000 de studenti ce s-au opus regimului in anul acela. Regele Mihai nu si-a putut asuma responsabilitatea pentru 1000 de oameni decizand sa semneze actul de abdicare (trebuie mentionat ca din 1944 regele a fost nevoit sa indure sicane, presiuni uneori extrem de puternice din partea comunistilor).

Dupa parasirea tarii au urmat o serie de interventii la puterile occidentale pentru semnalarea faptelor (astfel regele a ajuns in cancelariile multor puteri occidentale) insa nu s-a putut rezolva nimic. Un mic grup a ramas in exil alaturi de regele Mihai incercand sa ajute Romania cum se poate, fara sa-i afecteze locuitorii (stiute fiind conditiile).

Acuzatiile ce i s-au pus in carca regelui cum ca ar fi sustras din tara la plecarea sa sume importante de bani s-au demonstrat un fals, regele plecand pe fuga din Romania. De asemenea a avut atati bani cat sa traiasca normal in Elvetia (bani care s-au terminat rapid, regele ducand in Elvetia un trai normal (era pilot de avion, iar in timpul liber se ocupa de gospodarie ca orice om normal).

Caderea comunismului a aratat adevarata fata a actualilor "democrati" ai Romaniei. Regele a primit acordul sa revina in tara cu greutate si dupa venirea triumfala in Bucuresti (1 milion de oameni l-au intampinat, iar regele a fost a doua persoana din istorie care a trecut pe sub Arcul de Triumf cu masina) i s-a interzis venirea in Romania pana in 1995, reprimind cetatenia romana abia dupa venirea la putere a lui Emil Constantinescu, in 1996.

Consideram ca monarhia este singura solutie pentru redresarea Romaniei, pentru impunerea unui standard moral ridicat. Evident militam pentru o monarhie constitutionala, asa cum exista in occident, unde regele este o autoritate morala. Vrem ca si Romania sa aiba un asemenea exemplu de moralitate.

 


Gabriel Cristian VATAVU    Contactați autorul petiției