Reducerea numarului de pasari rapitoare la nivel national

 Noi, columbofilii ne confruntam de la un an la altul cu un efectiv tot mai mare de pasari rapitoare. In general pasarile rapitoare care ne fac viata un calvar sunt: Falco peregrinus-la nivelul intregii tari; Falco cherrug- Drobeta Turnu Severin si Accipiter gentilis- la nivelul intregii tari. Pe langa porumbei, au disparut si multe specii de pasari care in urma cu 5-10 ani se plimbau nestingherite pe campurile tarii.

 Din cauza acestor pasari se pierd porumbei care valoreaza si zeci de mii de euro. In Romania s-au distrus rase autohtone, iar unele chiar au disparut din cauza faptului ca unii crescatori au preferat si prefera sa isi pastreze porumbeii inchisi, sticandu-le aptitudinile de zbor. Banii, timpul si nervii columbofililor sunt in zadar, pentru ca nu pot face fata rapitoarelor. Unii porumbei raman cu sechele in urma atacurilor repetate, altii sunt loviti neputand fii recuperati.

falco2.jpg

 Cunosc persoane care au pierdut peste 100 de pui in acest an din cauza rapitoarelor. Personal, pana in 2016 mi-a fost luat un singur porumbel, iar in acest an aproximativ 25-30... Deci 15-20 de ani de munca se pierd usor in cazul crescatorilor de top, aceste pierderi descurajandu-i sa mai creasca porumbei.

victima-uliu1.jpg

  De ce sa impingem un tanar sa isi petreaca timpul liber in preamja porumbeilor afara, la aer si sa invete sa aiba responsabilitate, cand poate sta cu orele la calculator ? Cum este motivat sa creasca porumbei din moment ce soimul parca il asteapta sa deschida usita porumbeilor si sa ii atace ?!

 Aici aveti o mica demonstratie cu ceea ce patim aproape zilnic: https://www.youtube.com/watch?v=IQNAK7vAGag&t=253s

 VREM SA FIM RESPECTATI !!!


Florea Alexandru    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Florea Alexandru să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...