Redați muscelenilor Spitalul Municipal!

Spitalul Municipal Câmpulung, deși în ordinul MS nr 555/03.04 2020 era trecut doar cu secția de boli infecțioase și maternitate ca suport COVID-19, hotărârea CJSSU Argeș nr 14 din aceeași zi include și întreg corpul central ca suport pentru bolnavii de COVID-19 cu comorbidăți (completat abia ulteior prin ordinul MS nr 1137/23.06.2020), "scăpând" astfel vigilenței autorităților doar pavilionul cu psihiatria, oftalmologia și oncologia. Prin urmare, toți bolnavii care au avut nevoie de servicii medicale în perioada pandemiei au fost nevoiți să se deplaseze cel puțin 40 km spre Pitești sau Curtea de Argeș, doar bolnavii cu cancer mai putând beneficia de chimioterapie la Câmpulung. Începând cu ziua de ieri a căzut și această insulă de normalitate, deoarece MS la propunerea DSP Argeș a dispus includerea compartimentului psihiatrie ca suport COVID-19, desconsiderând recomandările șefului DSU de a organiza pavilioane pt a trata acești bolnavi în spitalele de psihiatrie, așa cum se face în alte județe.
În concluzie, niciun bolnav din Câmpulung și împrejurimi nu se mai poate trata la niciun spital din Câmpulung, deși orașul are două, inclusiv cel de pneumoftiziologie tratând exclusiv bolnavi cu COVID-19.
Această situație gravă, fără precedent, se întâmplă din cauza lipsei de implicare a autorităților locale, dar și a conducerii spitalului.
Cerem Ministerului Sănătății reevaluarea situației spitalelor din Câmpulung-Muscel redând măcar corpul central bolnavilor non-COVID, pentru că în joc este sănătatea și viața a aproape 120 000 de români ce depind de aceste spitale.
De asemenea, facem apel la toți candidații înscriși în cursa pentru demnitatea de primar al municipiului Câmpulung-Muscel, la autorități locale, județene, medici, bolnavi, familii ale bolnavilor, oameni obișnuiți, parlamentari de Argeș, presă sau oricine dorește să susțină public acest demers pentru că aici este vorba despre sănătatea și viața muscelenilor. Problemele lor de sănătate sunt mai importante decât orgoliile politice și lupta electorală.
Împreună putem salva vieți și reda muscelenilor Spitalul Municipal Câmpulung!

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Andrei Aron să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...