Recuperarea istorică a hotelului Concordia

Cu un an în urmă, am adresat o petiţie Primarului General al Capitalei, dl. Sorin Oprescu, privind recuperarea istorică a fostului hotel Concordia, din strada Smârdan 39, locul în care s-a înfaptuit Unirea Principatelor Moldovei şi Ţării Româneşti, prin cea de-a doua alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, în urmă cu 156 de ani.

În urma petiţiei noastre, susţinută de sute de semnături, Primăria Capitalei a luat unele măsuri ce păreau să fie începutul acţiunii de salvare a hotelului Concordia. Ulterior, din păcate, nu s-a mai întâmplat nimic. 

Este motivul pentru care, la un an distanţă, revenim cu petiţia noastră prin care cerem autorităţilor îndreptăţite, în primul rând Primarului General al Capitalei, să ia toate măsurile necesare pentru reintroducerea hotelului Concordia în circuitul public, în acord cu semnificaţia sa excepţională pentru istoria României. Numai în felul acesta se va putea asigura păstrarea memoriei momentui istoric al naşterii statului modern românesc. 

Totodată, în chip simbolic, chemăm toţi susţinătorii acţiunii noastre să fie prezenţi pe 24 ianuarie 2015, orele 12, în faţa clădirii fostului hotel Concordia din strada Smârdan 39. Invitaţia noastră este adresată, deopotrivă, Primarului General al Capitalei, dl. Sorin Oprescu. 

 

Academician, prof.univ.dr. Răzvan Theodorescu,

Prof.univ.dr. Alexandru Radu,

Prof.univ.dr. Bogdan Murgescu

Conf.univ.dr. Adrian Niculescu.

 


Alexandru Radu    Contactați autorul petiției