Propunem realizarea orelor specifice profilului la scoala si online celelalte

scoala-online-shutterstock1675198060.jpg

EduPedu.ro a publicat in exclusivitate propunerea elevei Flavia Ghimis:

„Sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Gheorghe Țițeica”, din Drobeta Turnu-Severin. Sunt speriată de ce va urma, iar orele online nu pot sa spun că mă ajută intr-o decentă măsură pentru viitorul meu si pentru rezultatele mele! Aș dori să propun pentru anul care urmează ca fiecare elev de liceu să studieze la școală materiile pe care el le va folosi în viitorul său, iar celelalte ore să le facem online!

Mai explicit, un elev de pe profil matematică-informatică în clasa a XI-a/a XII-a (macar pentru ei să se întâmple acestea pentru că sunt cei mai aproape de pasul mare pentru viitorul lor) care ar vrea să studieze medicina să facă la scoala disciplinele matematica, română, biologie și chimie, iar celelalte ore să se facă online, de exemplu.

Altul care își doreste politehnica să faca matematică, română, informatică și fizică. Așa am putea să fim și puțin colectiv în clase pentru respectarea normelor de igienă, și ne-am putea pregati mult mai bine.

Iar dacă această idee este prea greu de realizat, m-am gândit să propun ca toți elevii de liceu să facă orele specifice profilului la școala și online celelalte”.

Aceasta a explicat că, în opinia ei, ar fi mult mai bine ca toate materiile „de interes” pentru elevi să poată fi făcute la școală, în modul față în față și restul disciplinelor online.

Intregul articol poate fi vizualizat aici: https://www.edupedu.ro/propunerea-unei-eleve-de-clasa-a-xi-a-pentru-incepul-scolii-tot%CC%A6i-elevii-de-liceu-sa%CC%86-faca-orele-specifice-profilului-la-s%CC%A6coala-s%CC%A6i-online-celelalte/

-------

Preluare din petitia lui Bogdan Stanciu - https://www.petitieonline.com/redeschideti_scolile

-------

Utilizarea excesivă a computerului - efecte negative asupra sănătății fizice și psihologice a copiilor

Desocializarea. Școala este destinată să fie o comunitate vie, un mediu de natură să stimuleze competiția sănătoasă între copii și socializarea; înseamnă reguli și comportamente verificate istoric, care modelează prezenţa persoanei adulte de mai târziu în spaţiul public. Comunicarea exclusiv online cu pedagogii și colegii de școală distruge capacitatea de socializare, interconectează într-un mod extrem de confuz spațiul public cu cel privat, perturbând relațiile interumane construite în sute de generații de civilizație.

Afectarea sănătății fizice și psihice. Prin obligarea lui să stea mai multe ore zilnic cu ochii în ecranul computerului sau al tabletei considerăm că îi este încălcat copilului dreptul la sănătate și integritate fizică și psihică [6], în special sănătatea ochilor. Studiile și opiniile specialiștilor arată că minorul nu are acuitatea vizuală suficient dezvoltată pentru a putea lucra la computer, de aceea timpul de expunere la ecran nu trebuie să depășească 60 de minute zilnic, până la 12 ani, respectiv 120 de minute zilnic, după 12 ani. Depășirea acestor durate duce la suprasolicitarea digitală a ochilor (sindromul privitului la calculator) și potențial la afecțiuni care vor dura toată viața. [1]

De asemenea, cauzează epuizare (surmenaj) şi ineficienţă în învăţarea efectivă, întrucât computerul, ca și televizorul, constituie un important factor de stres pentru creierul uman: ecranul inhibă activitatea emisferei stângi, a cortexului prefrontal și slăbește comunicarea interemisferică. [2]

[1] http://m.sfatulmedicului.ro/Cresterea-si-dezvoltarea-copiilor/folosirea-gadget-urilor-de-catre-copiii-mici_15266https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/ce-se-intampla-daca-iti-lasi-copiii-mai-multe-ore-pe-zi-cu-ochii-in-telefon-sau-tableta-avertismentele-medicilor-oftalmologi.htmlhttps://www.eva.ro/sanatate/oftalmologie/copiii-si-sindromul-privitului-la-computer-articol-15468.html

[2] Virgiliu Gheorghe, Nicoleta Criveanu, Andrei Drăgulinescu – Efectele micului ecran asupra minţii copilului. Bucureşti, Prodromos, 2007.

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Sarca Vlad să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face informația publică pe internet.

Nu vom face informația publică pe internet.








Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...