Îmbunătățirea siguranței în Chișinău și crearea unui mecanism de raportarea satisfacției în comunicarea cu colaboratorii de poliție

Stimate, Domn Pînzari,

Pe data 3 ianuarie 2018 subsemnata, Ana Niculăeș am fost supusă unui jaf la ora 19.30 pe strada Mesager 2. Țin să reamintesc că același lucru mi s-a întâmplat în anul 2010, iar pe parcursul anilor m-am simțit victima mai multor situații în care mi-a fost pusă sub pericol siguranța. Eu personal consider că această situație este una absolut intolerabilă și nu mai poate continua.

În acest sens, Domnule Pînzari doresc să Vă informez că am solicitat Primăriei Municipale asigurării iluminatului public în zonă. La 30 ianuarie curent, acest lucru s-a întâmplat, am primit confirmare din partea I.M. Rețele Electrice de Iluminat „LUMTEH”, inginer sef A. Aparatu ca iluminatul public pe str. Mesager 2 a fost restabilit.

Totodată, doresc să Vă solicit implicarea în realizarea următoarelor aspecte:

1.Introducerea patrulei pe timp de seară în zona str. Mesager, dacă tot susțineți că este o regiune periculoasă.

2. Să fie elaborat în termen de 30 de zile un plan de asigurarea a siguranței în zonă. Acesta fiind elaborat de comun cu reprezentanții municipalității, locuitorilor cât și a poliției (de ex: să fie iluminate regiunile care sunt considerate cu nivel înalt de risc pentru infracțiuni și să fie instalate camere de supraveghere  video, pentru a ajuta colaboratorii să identifice mai repede și mai ușor infractorii.)

3. Lansate campanie de informare în direcția ce putem face la nivel personal pentru a evita să devenim ținta unui jaf sau act de huliganism. Cum să reacționam dacă totuși avem ghinionul să devenim victima unui jaf. Cum ar trebui să acționeze alți cetățeni care văd că cineva este victima unui jaf.

4. Publicarea care sunt standardele naționale de intervenție a poliție în cazurile similare. În cit timp trebuie să se răspundă la 902 și în cât timp trebuie să vină patrula de poliție la fața locului unde a fost solicitat ajutor prin intermediului unui apel la 902.

5. Elaborarea unui cadrul în care cetățenii să poată raporta dacă cineva din colaboratorii de poliție face abuz de serviciu sau să raporteze lipsa de satisfacție în comunicarea și colaborarea cu reprezentanții de politie.


Ana Niculăeș    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Ana Niculăeș să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook