Reabilitare drum Blaj Ocnisoara

Către Consiliul Județean Alba

Domnului președinte, Ion DUMITREL    

Stimate domnule presedinte,                

Noi, locuitori ai municipiului Blaj și ai localității Ocnisoara, având în vedere că în acest an se asfaltează drumul care leagă localitățile Odverem - Ocnisoara - Ciuguzel, venim cu rugămintea de a se asfalta în pandant și drumul Ocnișoara - Blaj (aproximativ 12 km, anexa 1), circulat zilnic de locuitorii localităților mai sus menționate, dar și de mașinile firmelor care desfășoară investiții semnificative în această zonă.            

Momentan, drumul este intr-o stare de conservare extrem de proasta, fapt care deteriorează mijloacele de transport și îngreunează sever legătura între localități (anexa foto 2 și 3). Conexiunea blăjenilor cu Ocnisoara este una veche, cei mai mulți dintre noi avându-și originile în acest sat depopulat de autoritățile comuniste, dar cu posibilitatea de dezvoltare datorată resurselor de sare, apa sărată și nămol terapeutic. Drumul poate deveni un adevărat loc de agrement pentru localnici și vizitatori iar murătoarea este folosită conform unor tehnici vechi de gospodine în conservarea legumelor pentru iarnă. Peisajul este unul deosebit de frumos, oferind vedere în același timp către Munții Făgăraș și Cheile Turzii.            

În acest context, în perspectiva dezvoltării ca stațiune cu profil terapeutic, locuitorii din peste jumătate din suprafața județului Alba vor fi obligați sa ocolească 55 km, în loc de a parcurge drumul de aprox 10 km, acum aproape inpracticabil. Astfel, consideram costul operațiunii de asfaltare unul nesemnificativ ținând cont de faptul ca de acesta vor beneficia zeci de mii de locuitori din zona de sud, sud-vest și est a județului, cărora li se adaugă alții regiunile învecinate.  

Acest demers este de altfel în concordanta cu Strategia pentru Dezvoltarea Durabila a României, viziunea UE pentru dezvoltare durabila și chiar viziunea de dezvoltare a județului Alba, date fiind recentele declarații în presă făcute chiar și de dumneavoastră, în care se recunoaște potențialul de dezvoltare a Ocnisoarei ca stațiune turistica concurentă cu deja celebra Ocna Sibiului.             

Pentru a întari cererea noastră și realizarea acestui obiectiv am întocmit o petiție în cadrul căreia a fost strânse peste 300 de semnături ale cetățenilor din municipiul Blaj, Ocnisoara și localitățile menționate, obținute într un timp foarte scurt. Într-o campanie în regiunile învecinate suntem însă convinși ca putem aduce de peste 10 ori mai multe semnaturi. Menționăm ca cererea a fost depusă în original la Primăria Blaj, primind numărul de înregistrare 21602/11.09.2019.             

Consideram ca realizarea acestui obiectiv este o necesitate pentru locuitorii municipiului Blaj si localităților invecinate si o realizare de bun augur pentru Consiliul Judetean Alba.                 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Popa Gheorghe să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...