Psihologii din România au nevoie de o lege nouă care să le reglementeze profesia!

    Apariția Legii exercitării profesiei de psiholog în 2004 și a Normelor de aplicare a Legii în 2005 au reprezentat momente de entuziasm și încredere pentru toți psihologii. După mulți ani, reușeam să ne întâlnim într-o organizație comună, Colegiul Psihologilor din România. 

     Entuziasmul de la începutul drumului a început să scadă când au apărut primele semne că nu ne mai simțeam reprezentați de modul în care se desfășurau lucrurile.

      În ultimii ani, Colegiul Psihologilor din România a fost asociat cu o serie de scandaluri, acuzații și hotărâri abuzive. Vechea conducere și-ar fi asigurat perpetuarea abuzurilor dacă o mână de oameni nu s-ar fi opus acestei preluări ostile a unei întregi profesii. Această mână de oameni, în ciuda tuturor obstacolelor, au organizat alegeri libere, au reușit să preia sediul Colegiului din care Directorul General nu dorea să plece, au muncit pe brânci pentru ca acum Colegiul să funcționeze din nou.

    Munca lor nu a fost întotdeauna vizibilă. În afară de succesele din instanțe, de redobândirea sediului, de reluarea interviurilor din comisiile de specialitate pentru intrarea în profesie, schimbări de treaptă, înregistrare forme de exercitare a profesiei etc… pare că acești oameni nu au făcut altceva. 

      Ei bine, au făcut! Au lucrat la multe documente: Cod Deontologic, Rofi, norme, la un nou text de lege, asistați de specialiști în drept. A fost și este încă un volum mare de muncă, care aduce după sine și scăpări, comunicarea fiind una din ele. 

      Rămâne să judecați voi, punând în balanță tot ceea ce au făcut pentru noi toți și ținând cont de toate circumstanțele dacă merită sancționați în acest mod extrem de dur!

      Proiectul de Lege trebuie amendat, forma acestuia poate fi corectată și avem ocazia să o facem acum! Nu ne putem permite să mai pierdem timp! 

      Semnați petiția dacă doriți respect din partea societății, practicând liber și demn o profesie atât de subestimată pană acum! 

    Semnați petiția dacă vă doriți recunoașterea formărilor și atestatelor voastre în UE și dacă vă doriți ca munca voastră, de la stat sau privat, să fie apreciată la justa ei valoare!

    Semnați petiția dacă vă doriți o reconstrucție a organizației noastre profesionale, printr-o mandatare reprezentativă a celor aleși să ne conducă destinele profesionale!

      Și nu uitați să citiți textul de lege și să propuneți amendamente pe care să le înregistrați în momentul semnării petiției. 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Valeriu Iancu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook