Propuneri privind proiectul de hotărâre privind aderarea municipiului TG-JIU la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Serviciul județean de ocrotire a animalelor fără stăpân "din Hunedoara

Propunem neaderarea la această" Asociație " din următoarele motive:  în primul rând această  "aderare " este total ilegală conform ordonanței 155 /2001 care prevede concesiunea serviciului de gestionare a cainilor fără stăpân și nicidecum aderarea.

Asociația de care se face referire în contract este arhicunoscută pentru risipirea banului public neavând o minimă performanță în reducerea numărului de abandonuri în localitățile unde acționează de mai mult timp, existând și o hotărâre  a Curții de Conturi conform cărei obliga Consiliul Județean Hunedoara să nu mai finanțeze această Asociație pentru că risipește banul public pentru EUTANASIEREA CÂINILOR și nu investește acești bani pentru  reducerea abandonului prin sterilizării, microcipării și alte metode civilizate și umane.

În cuprinsul contractului se precizează că vor fi percepute anumite taxe suportate de cetățenii județului, anume 11lei și 300 lei pentru prinderea fiecărui câine, taxe care sunt percepute ilegal și fără o consultare a opiniei publice din nainte . Considerăm că aceste taxe ar putea fi folosite mult mai util pentru  campanii de sterilizări și microcipării ale câinilor fără stăpân din tot județul și pentru educarea populației cu privire la abandon și sancțiuni cât și la organizarea de campanii de adopție a câinilor abandonați!!

Nu există nici o minimă siguranță că această Asociație va ocroti animalele fără stăpân deoarece în toate localitățile unde activează se practică eutanasierea și nu se cunoaște o reducerea a bandonului! 

 Susținem finanțarea din banul public a campaniilor de informare a cetățenilor din județul Gorj cu privire la respectarea legislației privind obligativitatea microcipării și sterilizării animalelor de companie și ajutorarea celor care nu-și permit cu costurile alocate de fiecare Consiliu local așa cum prevede legea!

 Vrem să trăim cu toții într-o societate civilizată în care să fie promovate normele europene, civilizate și umane iar eutanasia să fie folosită doar în cazul animalelor extrem de bolnave pentru curmarea suferinței ci nu ca un masacru inutil și barbar! 

Renunțați la cheltuirea banului public într-un mod iresponsabil prin aceste finanțări care sunt testate de mai mult timp în alte județe și nu au adus nici un rezultat real! 

Eutanasierea animalelor sănătoase nu este o soluție! 

Sterilizarea și microciparea, conform legislației este singura soluție pentru dispariția câinilor fără stăpân! 

 


Boroiu Gheorghe    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Boroiu Gheorghe să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAUPublicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...