Petiție adresată Primarului Marcel Romanescu: Dați bani pentru copii, nu pentru șmecherii

petitie-bebe1.jpgJudețul Gorj și Municipiul Târgu Jiu trec printr-o gravă criză demografică, lucru confirmat de Recensământul din 2022.

Conform rezultatelor oficiale, județul Gorj a pierdut 8% din populație, iar municipiul Târgu Jiu a cunoscut o scădere și mai dramatică: aproape 11% din locuitorii orașului au dispărut în doar zece ani.

Ca și cum n-ar fi suficient,  gorjenii și, în special târgujienii care mai rezistă pe aceste meleaguri reprezintă o populație îmbătrânită. În acest context, viitorul Târgu Jiului și al județului se arată sumbru:  dacă nu se vor lua măsuri rapid, riscăm să dispărem de pe hartă.

De data aceasta,  criza demografică nu a fost cauzată de invazia tătarilor, de ocupația turcească sau germană, ci de politicile falimentare ale tandemului PSD-PNL,  partide care au condus orașul și județul în ultimii 30 de ani.

Primarul Marcel Romanescu se laudă că instituția pe care o conduce are un excedent bugetar de 70 de milioane de lei.  Prin această petiție îi solicităm să adopte, de urgență, o măsură care ar putea opri declinul demografic al orașului lui Brâncuși: premierea familiilor care fac dovada că locuiesc în Târgu Jiu, pentru fiecare nou-născut.

O măsură asemănătoare a fost luată de municipiul Suceava, de municipiul Ploiești, dar și de municipiul București. „Prima pentru nou-născuți” se discută și-n Consiliul Local din Cluj Napoca.

O primă consistentă pentru un copil poate încuraja o tânără familie să aducă pe lume viață, viață de care avem atâta nevoie în orașul nostru îmbătrânit.
Partidul AUR are ca pilon de bază familia, care este celula de bază a societății. Fără familii tinere și puternice, nu va supraviețui nici Târgu Jiu, nici Gorjul, nici România. Vom lupta ca orașele și satele noastre să fie din nou pline de viață,  iar copiii și nepoții noștri să nu mai plece în străinătate.

Primarul Romanescu are acum șansa să arate că-i pasă, concret, de viitorul acestui oraș. Întinerirea populației este o condiție esențială pentru ca Târgu Jiul să supraviețuiască.

În caz că refuză această măsură, dar și altele care ar putea stimula nașterea de copii și întemeierea de familii, primarul Romanescu ar confirma că este captiv acelor interese de afaceri care urmăresc să aducă în oraș vietnamezi, sri lankezi și alți străini, care să muncească pe bani puțini, să nu pună întrebări și să nu voteze.

Cui își dorește Primarul Romanescu să lase moștenirea Brâncuși ? Africanilor și asiaticilor, aduși de afaceriștii săi? Sperăm că răspunsul este „NU” și că primăria Târgu Jiu va adopta de urgență „Prima pentru nou-născuți”.

În loc să dea bani pe proiecte fantasmagorice, primarul Marcel Romanescu ar face bine să dea bani de la buget pentru singurul proiect care contează: copiii noștri!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Gorj

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Gorj    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Gorj să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.