Prevenirea si indepartarea informatiei distorsionate in mass-media

Către direcția și administrația TRM,
Către realizatorii emisiunii «Moldova în direct»

Scrisoare publică

Noi, ca cetățeni ai Republicii Moldova, fiind la curent cu cele expuse în cadrul emisiunei «Moldova în direct», din data de 15.04.21, subiectul discutat fiind indubitabil de interes public, conștientizăm faptul că responsabilitatea este obligația primordială a profesiei de jurnalist, care asigură dreptul publicului de a primi informații veridice, verificate și depline.
Considerăm dezinformarea și mesajele manipulatorii drept fenomene nocive penru democrație, bazându-ne pe articolele 2.32, 2.33, 2.34, din codul deontologic al jurnalistului, rectificat in 2019.
Pentru a asigura un echilibru în vedrea dreptului societății civile de a primi informații veridice de interes public, întru asigurarea dreptului la replica și pentru a nu permite extinderea informațiilor distorsionate și de manipulare, salutăm prezentarea opiniilor tuturor pozițiilor relevante pentru public și cerem insistent a invita la următoarea emisiune «Moldova în direct» președintele PAS Igor Grosu.

16 aprilie 2021

Tatiana Neculseanu    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Tatiana Neculseanu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.