Preluarea celor doi căței suferinzi de pe proprietatea privată din Facaeni, Ialomița

  1. Va aducem la cunostinta un caz foarte grav de rele tratamente, in forma continua fata de niste catei cu stapan, petrecut in localitatea Facaeni Ialomita.

  Cazul a fost facut public in grupul de Facebook " SOS Animal Rescue" de catre doamna Maria Monica Antonache in data de 22 mai 2020 in timp ce se afla in vizita la niste rude vecine cu detinatorii cateilor chinuiti.

  Redam postarea doamnei:

  " Ma aflu la tara si am descoperit socata doi amarati, mai mult morti decat vii. Va rog spuneti-mi cum ii putem ajuta. Se afla pe proprietatea cuiva si sunt lasati sa moara de foame. Cel caruia nu i se vede fata este plin de raie si sufera enorm. Proprietarii terenului sunt vecini cu rudele la care sunt acum in vizita si nu te poti intelege cu ei. De asemenea rudele mele nu sunt de acord sa chemam politia din motive ce tin de "intelegere intre vecini". Incerc in zadar sa le explic... Nu pot sa fac nimic si in acelasi timp nu pot ignora ce se petrece. Ce cale legala avem? Exista asociatii care ii pot prelua? Ma poate ajuta cineva? Multumesc. (Comuna Facaeni, Ialomita)"

  In paralel doamna Andreea Coles s-a oferit sa preia acesti bieti catei chinuiti, pentru a le oferi ingrijiri, tratament si o viata decenta. Va rog sa va implicati pentru a sustine aceste demersuri.

  Cf legii 205/2004 Art. 6 alin. 1, detinatorul acestor animale se face vinovat de rele tratamente, incalcandu-si flagrant responsabilitatile definite in Art. 2-5.

  Acesti catei nu au hrana si apa corespunzatoare, nu detin un adapost corespunzator, nu au posibilitatea de a se misca suficient, nu primesc ingrijire si atentie, de asemenea nu primesc ingrijire medicala cu toate ca se vede cu ochiul liber faptul ca unul din ei are probleme la coloana, are raie/scabie si o problema la ochi, toate acestea incalca legea cf Art. 5 alin. 1.

  Incalcarea acestor obligatii de catre stapanul acestor catei constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 3000 de lei ( Art. 26 alin. 1, lit. a)

  De asemenea legea 258/2013 obliga detinatorii de caini sa ii sterilizeze si microcipeze ceea ce este foarte improbabil sa se fi intamplat in cazul de fata.

  Va rugam sa interveniti de urgenta si sa oferiti acestor animale sansa la o viata normala, fara cruzime si maltratare, dorim ca prin intermediul Asociatiei pentru Protectia Animalelor sa preluam acesti catei de pe acea proprietate privata si sa le oferim o viata frumoasa!

  Autoritatatea dumneavoastra este de o importanta capitala cand vine vorba de educarea cetatenilor si creearea unei societati civilizate atat pentru oameni cat si pentru animale. In sec 21 astfel de scene trebuie sa fie de domeniul trecutului!

  Atasez acestei petitii pozele cu cateii din Facaeni pe care dorim sa ii preluam de pe acea proprietate privata.

  Va multumesc anticipat pentru implicare490369DB-7C51-41B7-B623-20BE5BF2B9B8.jpegFB2AA3C0-4504-4425-B745-A62CE90F5280.jpeg0F53615E-2131-4683-BBB9-B3A37E203274.jpegD3822AEC-C54B-45D2-A447-ECDFA8D67029.jpeg


Alexandra Bratu    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Alexandra Bratu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook