Semnați pentru ieftinirea carburanților și limitarea adaosului comercial al „benzinarilor”!

benzina.jpg

Semnatarii prezentei petiții, solicităm ministrului Energiei, domnul Virgil POPESCU, următoarele:

- elaborarea în regim de urgență a unui act normativ care să reducă prețul carburanților;

- elaborarea în regim de urgență a unui act normativ care să limiteze adaosul comercial al carburanților la maximum 50%;

- elaborarea în regim de urgență a unui act normativ care să plafoneze prețul carburanților pe perioada crizei generate de războiul din Ucraina.

De asemnea, solicităm o anchetă asupra modului în care benzinăriile raporteaza profituri în creștere față de 2021 chiar și cu 50% deși oficial se plâng că prețul petrolului este crescut din cauza războiului lui Putin.

De asemenea, solicităm naționalizarea companiei PETROM (achiziția pachetului majoritar de acțiuni de la OMV, de către statul român), precum și a companiei ROMPETROL. România deține a doua rezervă de petrol din Uniunea Europeană (după Norvegia) și a treia din Europa (după Norvegia și UK), iar românii sunt jefuiți de companiile străine care exploatează zăcămintele!

Având în vedere cele menționate mai sus, solicităm următoarele acțiuni suplimentare:

1. Declararea sistemului național energetic - obiectiv de interes strategic național;

2. Naționalizarea sistemului energetic românesc (a tuturor companiilor extractoare și producătoare;

3. Alocarea resurselor necesare modernizării companiilor extractoare și producătoare de energie;

4. Alocarea resurselor care să permită tuturor consumatorilor casnici să devină producători de energie verde! Fără plafon limită la accesarea fondurilor pentru panouri fotovoltaice!

5. Obligativitatea fiecărei instituții publice de a-și amplasa panouri fotovoltaice;

George Coşofreţ    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez George Coşofreţ să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.