Pictura lui Arseie Boca de la Draganescu este ANTI-ecumenista

Prin prezenta cerem celor cuveniti trezvie cat sa intelegem ca pictura de la Draganescu avertizeaza impotriva ecumenismului si a unirii. Parintele Nicolae Streza consemneaza in cartea sa „Mărturii despre Părintele Arsenie”, pag. 325, ca Arsenie Boca i-a declarat ca scopul picturii este tocmai de a avertiza contra acestui „sinod” (sa nu fie), prin pictarea inselatului (conform Sf. Ignatie Brancianinov) Francisc, a personajului/staretului Zosima si a altora la fel de dubiosi / contoversati / inselati.

Ca martuire citam ceea ce puteti gasi la https://saccsiv.wordpress.com/2015/08/11/sfantul-justin-parvu-chiar-a-avut-dreptate-profetia-sa-se-implineste-sub-ochii-nostri/ : 5.-„In prezent se vorbeste de unirea Bisericilor,deci de ajungerea la sobornicitate. La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunta la confesionalitate. De aceea , intre cei pictati la un sobor ecumenic , pictat aici (pe zidurile bisericii din Draganescu) am asezat pe Gala Galaction (fost profesor de teologie Ortodoxa la Bucuresti,in veacul trecut),pe Francisc de Asissi,pe parintele Zosima,printe altii”. (citat verificat personal cand am citit cartea „Marturii despre Parintele Arsenie Boca” scrisa de Pr. Nicoalae Streza, editura „Credinta Stramoseasca” 2009, tiparita cu binecuvantarea Prea Sfintitului Calinic Episcopul Argesului, in zilele drept-credinciosului nostru Parinte Justin Parvu – Staretul manastirii Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil jud Neamt). Sensul este doar acesta, dupa cum reiese din paragraful ce urmaza: „Tendinta Papei de a atrage in acelasi staul pe toti crestinii nu se va realiza niciodata.Papa nu va ajunge niciodata la o turma si un Pastor in staulul Romei, deoarece Biserica are un singur Pastor : pe Iisus Hristos”.

Marturia este extrem de credibila dearece printre alte documente olografe ale lui Arsenie Boca, detinute sau obtinute doar de autor (sa nu vorbim de perioada neindoielnica petrecuta impreuna din 1942, indrumarea pre si post-preotie, ajutorul reciproc dovedit in carte cu documente), apare una din care reiese ca autorul cartii consemnase ceea ce scria pe pereti si se stersese dupa 1 an de la sfintire, iar la cererea zugravului i-a reamintit ca sa poata scrie iar pe zid.

NU suntem de acord cu citarea incompleta din carte prin omiterea pasajului despre pictura ca dovada a antiecumenismului, reiesind inselarea ca ar fi ecumenista. Consecintele "minime" sunt aparitia de ICOANE CU ERETICII PICTATI LA ACEL „sinod” de unire (sa nu fie), HULA CUM CA SFINTII GRESESC (caci arsenie boca nu poate gresi) SI CA ERA SFANT FRANCISC (judecand dupa aureola pusa in batjocura sau din batjocura necuratului) sau alti neortodocsi.Consecinta maxima este cea impotriva carei AVERTIZAM: NU faceti exact ceea ce pictura va averizeaza sa nu faceti – UNIREA (sa nu fie).


Carasel Marius-MIhail    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Carasel Marius-MIhail să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook