Petitie pentru Sesiune Online

Perioada sesiunilor dureaza aproximativ 3 saptamani: nu toti studentii au unde sta in Bucuresti, iar facultatea nu are capacitatea de a asigura cazare tuturor studentilor. Aducem in discutie riscul ridicat de infectare in randul studentilor care vin din toata tara, o mare parte dintre ei refuzand sa se vaccineze,tinand cont si de faptul ca Bucuresti este unul dintre orasele cu cea mai mare rata de infectare din tara, aceasta fiind 12.24/1000 la data de 08.10.2021, conform dspb.ro/rata-de-incidenta/.
Chiar si vaccinati, exista riscul de a lua virusul si a-l raspandi (celor din jur si rudelor, multi dintre noi avand in jur oameni cu probleme de sanatate), fiind astfel nevoie de un mediu extrem de controlat in randul studentilor (lucru putin posibil) si testare constanta. Testarea implica existenta unor fonduri pe care facultatea nu cred ca va fi dispusa sa le ofere, iar pe care o parte dintre studenti nu le au. Luam, de altfel, in calcul si exmanele cu mai multe grupe, care fac imposibila desfasurarea lor cu toti studentii in aceeasi clasa si poate chiar in acelasi timp, pentru ca salile nu vor permite prezenta prea multora daca se respecta distantarea (este posibil si sa nu existe sali destule fiindca nu vom fi singurii care sustinem examen in ziua respectiva) si ar fi greu si pentru profesori sa vina in mai multe zile pentru acelasi examen care, ideal ar fi, sa aiba acelasi grad de dificultate. Ultima problema aduce in discutie posibila infectare cu virusul, inainte sau in timpul sesiunii, aspect care ar cauza si mai multe probleme.
In ansamblu, sustinerea sesiunii fizice implica, si cel mai probabil va implica si peste cateva luni, un risc mare de imbolnavire si raspandire a virusului, implica anumite resurse economice pe care nu toti ni le permitem si per-total un grad mai ridicat de stres fata de cel pe care sesiunea il creeaza deja.
Dorim sustinerea sesiunilor de examene in format online in primul rand pentru a nu ne risca sanatatea noastra, a cadrelor didactice si a tuturor celor din jurul nostru si pentru a nu crea dificultati intr-o perioada care este deja coplesitoare pentru marea majoritate.

Prin semnătura mea, autorizez Elena N. să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.