Petitie pentru pastrare a rezultatului "3" la en matematica

La evaluarea nationala, proba de matematica, desfasurata pe 29.06.2016, la Subiectul I, subpunctul 6, raspunsul corect unic este 3 si nu 8. Asa cum se ilustreaza in dreapta graficului, hasurarea reprezinta numarul elevilor. Prin urmare, proportionalitatea ariilor hasurate va arata proportionalitatea numarului de elevi care au obtinut anumite note. Astfel, este evident ca axa ordonatelor reprezinta numarul de elevi, iar axa absciselor reprezinta nota, intrucat proportionalitatea ariilor hasurate este reprezentata pe axa ordonatelor. Prin urmare, raspunsul corect ramane in mod evident 3, iar modificarea baremului ar reprezenta o mare greseala.

Adresa dvs. de email nu va fi publicată pe site-ul nostru. Cu toate acestea, autorul petiției va putea vedea toate informațiile furnizate în acest formular.