Petitie pentru amenajarea de locuri de joaca pentru cainii de companie in orasul Sibiu

De-a lungul anilor, numarul cainilor de companie a crescut in orasul Sibiu si in aceeasi masura a crescut si nevoia proprietarilor de a asigura miscarea necesara zilnica a cainilor.

Ne bucuram ca de-a lungul timpului s-a reusit in urbea noastra amenajarea de locuri speciale de joaca pentru copii, locuri pentru jucatorii de sah, spatii pentru diverse activitati sportive etc si credem ca e momentul in care sa acordam o mica atentie si iubitorilor de caini si stapanilor acestora.

Prin aceasta Petitie, cerem Primariei Sibiu/Consiliului Local amenajarea mai multor locuri de joaca pentru cainii cu proprietar, avand drept modele alte orase din Romania: Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Deva, Slatina, Arad etc.

Credem cu tarie ca un oras European cum este Sibiul poate si trebuie sa-si indrepte atentia si asupra iubitorilor de caini.           

Ideea de “Loc de joaca pentru caini” reprezinta un spatiu public ingradit, special amenajat, unde oamenii se pot juca impreuna cu animelele lor de companie, unde cainii pot sa socializeze, astfel fiind mult mai putin predispusi la dezvoltarea problemelor comportamentale, precum agresitivitatea si latratul in exces. Un astfel de loc reprezinta un mediu adecvat in care cainii pot alerga fara lesa, fara a fi in pericol de a ajunge pe carosabil si/sau a deranja alte persoane care nu agreeaza apropierea de un caine sau fata de persoanele care manifesta temeri. Totodata, se asigura distractie si socializare pentru stapanii de patrupede canine.                   

Sugestii pentru amenajare:

·       Suprafata spatiilor va avea o inclinatie maxima de 10%.

·       Suprafata spatiilor va fi de minim 100 mp si acoperita cu gazon.

·       Vor exista cosuri de gunoi cu dispozitive pentru pungi, amplasate pe marginea spatiului.

·       Vor exista banci, amplasate pe marginea spatiului.

·       Locurile de joaca vor fi ingradite cu gard de inaltime minima de 2m.

·       Spatiile vor fi prevazute cu poarta dubla cu dispozitive de inchidere.

·       Primaria asigura intretinerea periodica a spatiilor destinate cainilor.

·       Va exista in fiecare spatiu un dispozitiv tip fantana, cu apa potabila, cu vas incorporat la baza, amenajat astfel incat sa nu permita acumularea apei.

·       Spatiile vor fi iluminate pe timpul serii si al noptii. 

Un exemplu bun de oras deschis pentru iubitorii de caini este municipiul Cluj-Napoca, unde primaria a modificat in anul 2017 Regulamentul privind detinerea cainilor si accesului persoanelor insotite de caini in municipiu, precum si Regulamentul de functionare a parcurilor publice pentru caini si a amenajat un numar de 8 astfel de locuri de joaca pentru caini.

In speranta ca atat noi, cat si cateii nostri reprezentam o parte din cultura si civilizatia europeana a Sibiului ne aratam disponibilitatea ca impreuna cu dumneavoastra sa identificam zonele pretabile de amplasament pentru aceste locuri de joaca si sa asiguram niste conditii decente de socializare a cainilor de companie si a proprietarilor acestora.

WhatsApp_Image_2021-02-15_at_22.23_.10_1.jpeg

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Florin Ilie să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...