Petitie impotriva deciziei CJ Sibiu de a amplasa doar doua sensuri giratorii in urma largirii drumului DJ 106C in cartierul arhitectilor

In urma deciziei CJ Sibiu de a extinde drumul judetean din cartierul Arhitectilor, alesii locali au decis amplasarea a doar doua sensuri giratorii: unul la intersectia cu strada Nicolae Ghica-Budești și celalalt la intersectia cu strada Ion Berindei. Se va interzice virajul la stanga, pe sensul de mers inspre Cisnadie, astfel ca locuitorii din cartier vor avea de parcurs distante apreciabile pana la primul sens giratoiu, in special cei care locuiesc in apropiere de Sibiu, dar si cei ce locuiesc pe strazile cuprinse intre primul si al 2-lea sens giratoriu. Mai jos gasiti un fragment din decizia CJ:

”Se va interzice virajul la stânga pe anumite sectoare de drum și vor fi amenajate două sensuri giratorii pentru întoarcere”, a explicat Dan Lazan, din partea DP Cons. Practic, DJ 106C se intersectează în acest moment cu 27 de străzi pe partea stângă (sensul de mers înspre Cisnădie) și alte 14 drumuri pe partea dreaptă. Cum pentru aceste străzi laterale nu există benzi de stocare sau accelerare, virajul la stânga urmează a fi interzis pentru a nu bloca circulația. Cei care vor dori să intre pe o stradă conectată la sensul opus de mers vor trebui, prin urmare, să folosească două sensuri giratorii, propuse a fi amplasate la intersecțiile cu străzile Nicolae Ghica-Budești și Ion Berindei. "

Sursa: Articol publicatie Turnul Sfatului: https://www.turnulsfatului.ro/2020/06/15/largirea-drumului-din-cartierul-arhitectilor-amanata-pentru-august-din-cauza-avizelor-si-a-sibiului-174265

Cerem CJ Sibiu gasirea unei alternative viabile de acces din DJ106C inspre strazile din cartier, respectiv amplasarea mai multor sensuri giratorii, identificarea de spatii pentru a crea benzi de stocaj pentru virajul la stanga sau la dreapta din DJ106C sau accesul alternativ semaforizat pe benzi in functie de orele de varf si de trafic.

Prin semnare, autorizez pe Horea Moraru să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.