PETIŢIE PENTRU SALVAREA ARBORILOR SECULARI DE LA STRÎMBU BĂIUŢ (Zona Corost)

Doar semnând această petiţie, în pădurile de la Strîmbu Băiuţ vor mai putea fi fi întâlniţi arbori seculari cu diametre şi înălţimi impresionante. Aceste păduri de la poalele Munţilor Lăpuşului au în componenţă exemplare de brad, fag, paltin, dar şi frasin şi molid. În anumite locuri, unde n-au ajuns TAF-urile şi drujbele, pădurea este un adevărat muzeu în aer liber.  Tot aici la Strîmbu Băiuţ se află acele trupuri de pădure propuse spre includere în Patrimoniul Mondial Unesco. Salvând aceste păduri turiştii vor avea posibilitatea să vadă arbori care au atins vârste uriaşe, de până la 500 de ani.  Unui arbore îi trebuie 140 de ani ca să atingă 50 de centimetri în diametru şi abia la 300 de ani ajunge să aibă diametrul de 120 de centimetri, dar un bun mânuitor de drujbă pune la pământ un asemenea arbore în doar câteva minute. 

Din păcate, trunchiurile uriaşe ale arborilor ajung pe platformele camioanelor, care zilnic (uneori şi pe timpul nopţii) sunt într-un dute-vino. O soartă asemănătoare vor avea arborii seculari din Strîmbu Băiuţ, zona Corost, fagi cu diametre între 100 şi 190 de centimetrii, aceştia fiind deja marcaţi pentru tăiere. Aceşti arbori marcaţi pentru tăiere fac parte din pădurea comunală, care este administrată de Ocolul Silvic Privat Salcâmul Ciumeşti, Satu Mare. 

http://adevarul.ro/life-style/travel/galerie-foto-ultima-padure-virgina-maramures-1_55f52d0ff5eaafab2c8dd392/index.html

 https://www.facebook.com/stopdefrisarilor/posts/864795440315820

https://www.facebook.com/ciprian.coc

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Ciprian Coc să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook