Petiţie pentru revenirea liniei de autobuz 102 la traseul iniţial

Către Conducerea RATB şi Primăria Municipiului Bucureşti

 

 

 

Protestăm împotriva recentei măsuri de a fragmenta traseul autobuzului 102, sub pretextul eficientizării.

Comunicatul RATB precizează că pe ambele trasee rezultate, 102 şi 202, intervalul de circulaţie al autobuzelor va fi de 3 minute, aşadar se va utiliza acelaşi număr de mijloace de transport.

Măsura nu va afecta financiar pe majoritatea călătorilor care se deplasează la zilnic serviciu şi posedă, în general, abonamente pe toate liniile. Vor fi, desigur, şi călători nevoiţi să treacă de la abonamentul pe o singură linie la unul pe două, sau la unul pe toate liniile. Dar vor fi pierderi pe de altă parte, deoarece mulţi călători ocazionali vor prefera să apeleze la linia de maxi taxi care traversează Şoseaua Giurgiului şi ajunge la Republica, plătind mai puţin şi evitând disconfortul unei transbordări. Vor mai fi şi mulţi care se vor considera – pe bună dreptate! – înşelaţi şi îşi vor face dreptate în felul lor, îngroşând, de voie, de nevoie rândurile blatiştilor. Iar înjurăturile le vor primi şoferii nevinovaţi.

De acum vom fi nevoiţi să mai facem o transbordare, cu un ocol pe la CET Vitan, pentru a evita aglomeraţia şi busculada care se vor forma când 20-30 de persoane vor coborî dintr-un autobuz pentru a-şi găsi loc în altul. Timp pierdut, oboseală, stres pe care nu suntem de acord să le suportăm.

 

Din respect pentru călători, pentru confortul şi interesul acestora, vă rugăm să dispuneţi revenirea la vechiul traseu.

 

 

 

 


Victor Marinescu    Contactați autorul petiției